‘YERLİ VE MİLLİ’ SÖYLEMLERİ BURAYA KADAR 
Serbes, yaptığı açıklamada, ülkeyi idare edenlerin açıklamalarının neresinden tutulsa elde kaldığını söyledi. İktidarın, bakan ve diğer kurumlarda yapılan değişiklikleri ‘küresel düzeyde yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelere uygun şekilde gerçekleştirildiğinin’ itiraf ettiğini belirten Serbes, “Bunların ‘yerli ve milli’ söylemleri işte buraya kadar. Dürüstçe milletle yüzleşip ‘biz batırdık bu ülkeyi. Her anlamda iflasa sürükledik. Dış mihraklar da elimize bir reçete verdi. Size sunabileceğimiz tek şey işte bu acı reçete’ desinler. Bunu bile dürüstçe söyleyemiyorlar. Aslında bizim reçetemiz belli. Tam demokrasi ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin tesisi. Reçete ortada ama onlar bu gerçek şifa verecek reçeteyi görmek istemiyorlar.” diye konuştu.

DEMOKRASİ, HUKUK SÖYLEMLERİ SADECE BİR SERAP 
İktidarın son günlerde sahici ve samimi olmayan bir şekilde demokrasiyi, adaleti ve hukuk devletini hatırlattığını vurgulayan Serbes, bunun bir seraptan başka bir şey olmadığını kaydetti. Bunların ne demokrasi, ne hukuk, ne de ekonomide reform yapamayacağını anlatan Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Samimi değiller. Bir çok konuda şeffaf olamıyorlar. Hesap vermekten korkuyorlar. Bu hesabı soracak hukuk sistemini de felç ettikleri için bu felaketin hesabını soracak hiç kimse olmadığını düşünüyorlar. Hukuk diyorlar ama afla çıkardıkları bir suç örgütünün elebaşısı, ana muhalefet partisi liderine ağza alınmayacak küfürler savuruyor tehdit ediyor. İktidar birkaç cılız tepkiden öte gerçek anlamda bir tepki koyamıyor. Mafyayı savunan bir parti ile ortaklıklarını devam ettirebiliyorlar.”

REFORMLARI FAİZİ ARTIRMAK, MİLLETE DAHA ÇOK YOK YÜKLEMEK 
Hükümetin hesap vermek yerine bir haftalık iktidar gibi davrandığını, ekonomide reformdan bahsettiğini dile getiren Serbes, “Reform dedikleri faizleri artırmak. Esnafın, çiftçinin, memurun, emekçinin, sanayinin sırtına daha fazla yük bindiriyorlar. Yani işsizliği daha da artıracağız diyorlar. Hani faize karşıydılar. Şimdi faizleri yükselttiler. Onların derdi millet değil. Sadece iktidarlarını, devlet gücünü kaybetmemek. Eğer dertleri millet olsa biraz daha tutarlı ve gerçekçi davranırlar. Söylemleri ile eylemleri bir olur. Artık bu iktidar yönetim kabiliyetini kaybetmiş durumda. Sokağın sesini duymuyor. Sokakta ilk seçimde onları duymayacak.” şeklinde konuştu.