Gelecek Partisi il başkanlığından istifa eden Ender Serbes, Tv264’te Gazeteciler Soruyor programına konuk olarak katıldı.

İşte Serbes’in canlı yayında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar;

*Bağımsız adaylar oluyor ama bugün bizim gibi bağımsız siyasetçi unvanıyla yürüyenini duymadım.

Benimle birlikte istifa eden bir ekip var. Bizim ekibimiz organik bir ekip. Derdi Sakarya olan bir ekip oluşturduk. Şunun adamıdır bunun adamıdır bakmadım.

Gelecek Partisi’nden ayrılınca başkanım sen nereye gidersen git biz yanındayız dediler. Bizde yanlış algılara mahal vermemek için bu süreci soğumaya bıraktık. Siyasete niyetimiz var devam edeceğiz.

Bağımsız bir siyasetçi profili çiziyor olmamız bizi zayıflatmadı.

*İl başkanlığı sürecimde ilk kongrem olmasına rağmen verdiğimiz çabayı görmezden gelerek karşımıza bir aday oluşturdular, desteklediler. Hiç ummadığımız noktalardan, düşünmediğimiz şeyleri sanki yapıyormuşuz gibi üzerimize gelinmesini, verdiğimiz mücadelemiz doğrultusunda adalete sığındık. Güçlünün tarafının seçildiği yerde ayrıldık.

*Bizim verdiğimiz emekler genel merkez ayağından heba edildi. Maddi masraflar da bizim arkamızdan hiç ummadığımız bir üslupla üstüne oturuldu. Böyle bir üslubun yürütüldüğünü anlayınca bir çöp bile bırakmadım.

*Birçok partiden teklif yapıldı. ANAP Genel Başkanı yanıma geldi, Mustafa Sarıgöl aradı, Kemal Kılıçdaroğlu beyle görüştük.

Bu orta duruşumuzu herkes destekliyor. Bize kimse ön yargı ile bakmıyor. Bağımsız duruşumuz toplumun her kesiminden destek görüyor.

*Siyasete karşı ön yargılarımı AK Parti’nin 2009 kadrolarında kırdım. 2011 seçimlerinde seçilmedim diye bırakmadım. 2019’ta partiden ayrılana kadar hizmete devam ettim. Çok ilginçtir ki Tayyip beyin katıldığı kongreye girmek için dışarıda bekliyordum, almıyorlardı. Listelerde yoktum. Üst yönetimden birileri devreye girerse alıp içeriye götürüyorlardı.

 *Benim gönlümde; isterim ki bu Türkiye şartlarında, herkesin her ihtiyacına koşulan, ayrıştırılmayan, bir araya getiren, hizmetin ön planda olduğu yer var.

*Ben Sakarya’da ilişkiye girdiğim her partide samimi insanlar gördüm.

 *Babam daha yolun başındayken açık açık gitmeyeceksin dedi. Evet babamı dinleseydim belki maddi manevi bu kadar yorulmayacaktım, yıpranmayacaktık. Bıraktıktan sonra şunu da gördük en doğru kararmış. Hiçbir şekilde pişman değilim.