Serbes, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, öncelikle tüm gazetecilerin gününü kutladı. Özgür gazeteciliğin demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade eden Serbes, Bir ülkede gazeteciler ne kadar özgürse, o ülkedeki insanların ifade özgürlüğü de o ölçüde özgürdür. Bir ülkede basın özgürse ve iktidar baskısı altında kalmadan, çekinmeden her şeyi yazabiliyorsa , insanlar da açıkça korkmadan fikrini dile getirebiliyordur. Yine bir ülkede, basın ne kadar özgürse, o ülkede demokrasi de o kadar iyi işliyor demektir. Yine bir ülkede basın, baskı altında değilse, ekonomisi, adaleti, insan hakları konusunda her şey yolunda gidiyor demektir.” diye konuştu.

MESLEKLERİNİ YAPAMAZ DURUMA GETİRİLDİLER
Maalesef bu gün dünyada ve Türkiyede çok sayıda gazetecinin başta iktidar ve başka unsurların baskı, tehdit ve yıldırma politikası sonucu mesleğini yapamaz durumda olduğunu kaydeden Serbes, Bu gün ülkemiz ne yazık ki işsiz gazetecilerle dolu. Ayrıca üzülerek söyleyelim ki cezaevinde de gazeteciler var. Hiçbir gazeteci yaptığı haberden dolayı çeşitli gerekçeler göstererek cezaevine atılmamalı. Basın ve ifade özgürlüğü hiçbir şekilde kısıtlanmamalı.” dedi.

BASINI ÖZGÜR TOPLUMLAR MUTLU TOPLUMLARDIR
Basını özgür toplumlar aynı zamanda mutlu toplumlar olduğunun altını çizen Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çünkü bilir ki; sıkıntısı olduğunda basın özgürce dile getirir, sesini duyurabilir. Bu toplumu rahatlatır ve mutlu eder. Özgür basın toplum adına kamu denetimi yapar. Ancak basını özgür olmayan ülkelerde yaşayan toplumlar ise mutsuz toplumlardır. Sesleri boğulur, dile getirilmez. O ülkede de zaten demokraside sıkıntı var demektir.”