Serbes, yaptığı açıklamada, Sofuoğlunun bir televizyon kanalında üniversite ile fuhuş kelimesini bir arada kullanmasının bile, bir üniversite öğretim üyesine yakışmadığını belirterek, Sofuoğlu tüm üniversite camiasından ve Sakaryalılardan özür dilemeli.” dedi.

VELİLERDEN DE ÖZÜR DİLEMELİ
Sofuoğlunun konuşmasının asla kabul edilemez olduğunu dile getiren Serbes, sadece öğrenciler değil, bu konuşmanın velileri de çok rahatsız ettiğini kaydetti. Serbes, Bu konuşma her yönüyle sıkıntılı. Bir üniversite hocası nasıl böyle bir ifade kullanabilir. Fuhuş evlerini nereden biliyor. Eğer biliyorsa neden emniyetin ahlak masasına bildirmemiş. Sakaryada binlerce öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin velileri var. Hoca böyle cümleler kurarken öğrencileri ve velileri inciteceğini bilmiyor mu? Gerçekten çok yazık.” diye konuştu.

SAKARYAYI DA ZAN ALTINDA BIRAKTI
Sofuoğlunun bu açıklamasının Sakaryayı da zan altında bıraktığının altını çizen Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: Sofuoğlu Sakaryanın da adını fuhuş olayı ile anması da zaten başlı başına büyük bir sıkıntı. Çocuklarını okutmak için Sakaryaya gönderen veliler, çocuklarını emanet ettikleri il ve orada bulunan üniversite hocalarının böyle bir açıklama ile gündeme gelmesini nasıl değerlendirir. Sofuoğlu bunu da mı düşünmedi acaba. Nasıl böyle bir hassas konuda genelleme yapabilir. Hoca Sakaryadan, öğrencilerden ve velilerden fakat, amasız’ özür dilemeli.