Serbes, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, Sakaryalıların bayramını en içten dileklerle kutladığını belirterek, bayramın herkese mutluluk, huzur ve güvenli bir gelecek getirmesi temennisinde bulundu. Bayramı yeni bir başlangıç görerek, diğer günleri de bayram hassasiyetinde yaşama çabası göstermemiz gerektiğini belirten Serbes, “Bunu başarabilirsek, diğer günlerimizde bayram günleri gibi olur. O zaman dünya daha güzel yaşanabilir bir yer haline gelir.“ dedi.

Türkiye’de yaşanan adaletsizliğin, yakıcı boyutlara ulaşan işsizliğin, bunaltıcı baskı ortamının, ayrıştırmacılığın, ötekileştirmenin, yok saymanın sona ermesi dileğinde bulunan Serbes, “Yine de bayramda sevinç dolar içimiz. Yaşama sevincimizi, ümidimizi asla kaybetmeyelim. Kardeşlik havasını teneffüs edelim. Yeise yer yok, gelecek Allah’ın izni ve keremiyle aydınlık olacak.” diye konuştu.

HİÇ BİR ÇOCUK BAYRAMDA MAHZUN OLMASIN
Bayramların aynı zamanda bir yardımlaşma ve dayanışma günü olduğunu ifade eden Serbes, herkesin yakın çevresinden başlayarak ihtiyaç sahiplerinin de unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle yoksul ailelerin çocuklarının, kıyafet ve hediyelerle sevindirilmesinin güzel bir hareket olacağını dile getiren Serbes, “Çocukların hafızalarında bayram güzel yer etmeli. Çevremizdeki çocukları sevindirelim. Hiçbir çocuk bayramda mahzun olmasın.” dedi.

Serbes, dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınını sona ermediğini de hatırlatarak, büyüklerimizi ve sevdiklerimizi riske atmadan, bilim adamlarının uyarılarına doğrultusunda bayramın kutlanmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.