Serbes, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, o gece milletin verdiği cevapla her türlü darbe heveslisini mahkûm ettiğini kaydetti.

HUKUK YOKSA DARBECİ ZİHNİYET ORTADAN KALKMAZ
Türkiye’nin tam demokratik bir hukuk devletine kavuşmadığı sürece FETÖ ve benzeri darbeci zihniyeti ortadan kaldırmanın mümkün olmayacağının altını çizen Serbes, şu uyarılarda bulundu: “İktidar dört yıl içinde 15 Temmuz’da hain darbe teşebbüsünü püskürten, sonrasında günlerce 24 saat demokrasi nöbeti tutan insanları hayal kırıklığına uğratmıştır. Milletimiz FETÖ darbecilerini def etmiştir ama iktidar 1970’lerin, 1980’lerin ve 1990’ların ne kadar darbeci, cuntacı ve demokrasi düşmanı unsuru varsa onlarla kol kola girmiştir. Mevcut iktidar koalisyonu, 28 Şubat artıklarının FETÖ’nün darbeciliğini kendilerine kalkan olarak kullanmalarına müsaade etmiş, düne kadar darbe çağrıları yapan bir sürü şahıs iktidar nezdinde itibar görmeye başlamıştır.”

İBRET VERİCİ
15 Temmuz gecesi hiçbir yerden talimat beklemeksizin alana inen ve o gecenin sembol isimleri arasında yerini alan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci’nin 15 Temmuz’un yıldönümünün hemen öncesinde terör örgütü üyeliği suçlaması ile ifadeye çağrıldığını hatırlatan Serbes “Bu ibret verici tablonun bir yansımasıdır. Milletin destansı mücadelesinin ürettiği enerji, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerinden otoriter bir yönetim tarzını hayata geçirmek için istismar edilmiş, milletimizin darbecilere karşı iktidara sağladığı güven ve kredi küçük bir azınlığın güç ve refah arzusu için heba edilmiştir.“ diye konuştu.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI
Serbes, 15 Temmuz’da hain darbecileri püskürterek, Türkiye’nin önünü açan şehit ve gazi yakınlarına verilen sözlerin tutulmadığını, onlar için toplanan paraların ödenmediğini dile getirerek “Şehit yakınları ve gaziler için toplanan paralar 4 yılda ödenmedi. Hemen bu ödemelerin yapılması gerekir. Demokrasi için, ülkesi için mağduriyet yaşamış bu gazilerimiz Ak Parti Genel Merkez Binası önünde daha bir ay önce 16 Haziran günü kendileri için toplanan paraların ödenmesi için bir eylem yapmak istediklerinde polislerin darp etmesi sonucu 2 gazimiz yaralandı. Bu son derece üzücü bir tutumdur. Son olarak Cumhur Başkanlığı Sarayında düzenlenen anma programlarında 15 Temmuz gazilerinin davet edilmemeleri ve kültürel, manevi değerlerimizden çok uzak bir senfoni eşliğinde anma programı yapılması da iktidarın halktan, tabandan ne ölçüde koptuğunun en belirgin göstergesidir.” dedi.