HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ ile Zeynep Eda ATEŞ'in haberi

Sakarya siyasetinin yakından tanıdığı Ender Serbes, Gelecek Partisi İl Başkanlığından istifa ettikten sonra bireysel olarak halkın sorunlarına katkı sunmak için sorunları gündeme taşıyarak yetkililerin dikkatine sunuyor.

Bağımsız siyasetçi olarak yoluna devam eden Ender Serbes, yeni ofisinde her gün onlarca ziyaretçi kabul ederek, siyasi gündemden kopmuyor.

Halk54.com ekibini kabul eden Ender Serbes, siyasete nasıl girdiğini, Gelecek Partisi’ndeki kopuşu ve sonrası yoluna nasıl devam edeceğini Haber Müdürümüz Nurettin Eryılmaz’a anlattı.

Şahıslarla hiçbir zaman bireyselleştirdikleri bir problem olmadığını aktaran Serbes, herkesin hem iyi gününde hem kötü gününde yanlarında olduklarını belirtti.

Serbes “Ama ilkesel anlamda söylemleri ile eylemleri bir olmadığı noktada bunu hiç bireyselleştirmedim ben. Ben Ahmet beyin iyi bir akademisyen olması değerli bir aile babası olabilir, çok güzel bir Dışişleri Bakanlığı yaptı. Ama bu parti lideri olmak ya da liderlik yapmak konusunda bizim yaşadığımız süreçte net gördük ki daha çok şartlar uymadığında haklının yanında olması gerektiği, konulara daha objektif yaklaşıp liderliğini ortaya koyması gerektiği yerlerde umudumuz olsaydı mücadele ederdik.” dedi.

Sürekli bağımsız siyasetçi olarak devam edeceklerini düşünmediğini ifade eden Serbes, mutlaka bir noktadan sonra bir yapının içinde olacaklarını kaydetti.

Serbes, “Bu anlamda çok ilginçtir ki ben il başkanlığı yaptığım dönemde Türkiye’de ki siyasi yapı öyle bir şekil almış ki bir parti içerindeyseniz diğer partiler mesafeli oluyor ya da diğer partinin destekçileri de size mesafeli oluyor. Ben bağımsız bir konumda orta da durduğum şu aşamada her siyasi parti tarafından ve destekçileri tarafından destek görüyoruz. Bizim ne niyetle siyaset yaptığımızı insanlar anladıktan sonra bizdeki o parti kimliğinin de olmaması bize yakın iletişim kurma, gönül bağı kurma noktasında biz daha bir avantaj sağladık. “ dedi.