MAĞDURİYET YAŞIYORLAR
Serbes, yaptığı açıklamada, okullarda çalışan güvenlik görevlilerinin sözleşme bitiminde mağdur olduklarını belirtti. TYP’de çalışanların yılda 9 ay istihdam edildiğini belirten Serbes, bunun bir formül bulunarak 12 aya çıkartılması gerektiğini vurguladı. Serbes, “Bize ulaşan ve seslerini duyurmak için yardım isteyen özel güvenlik görevlileri bunun tam yıla yayılmasını istiyorlar. Zaten asgari ücret ödenen bu insanlar 9 ayın sonunda 3 ay işsiz kalıyor. Büyük mağduriyet yaşıyorlar. Evlerine ekmek götüremiyorlar.“ diye konuştu.

SÜREKLİ İŞSİZ KALMA KAYGISI YAŞIYORLAR
Özellikle okullarda çalıştırılan güvenlik görevlilerinin eğitim yılı sona erdikten sonra okulun güvenliği için çalışmaya devam edebileceklerini dile getiren Serbes, “Bu bir öneri. Bu arkadaşlarımız okullarda bekçi olarak istihdam edilebilirler mi? Bu konuda bir çalışma yapılabilir. Bu emekçilerin yıl boyu çalışmalarını sağlayacak bir formül istenirse bulunabilir. Edindiğimiz bilgilere göre TYP’de maaşları İŞKUR ödüyor. Bu insanlara 3 ay daha maaş verebilirler. Bu arkadaşlarımız içi rahat bir şekilde 9 ayın sonunda 3 ay maaş alamama ve 2 yılın sonunda işsiz kalma kaygısı yaşamadan çalışmak istiyorlar. Bu kaygı onları yıpratıyor. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorlar. Biz seslerini duyurduk umarım yetkililerden bu çağrıya kulak tıkamazlar.” diye konuştu.

24 AY ÇALIŞABİLİR ŞARTI KALDIRILMALI SÜRESİZ HALE GETİRİLMELİ
Serbes, İŞKUR tarafından TYP kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda çalışan güvenlik görevlilerinin ’24 ay çalışabilir’ şartının kaldırılması, bunun yerine ‘Süresiz olarak çalışabilir’ şeklinde değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu emekçilerimiz iki kez mağdur oluyorlar. Hem 12 ayda 9 ay çalıştırılıyorlar, hem de bu okullarda en çok 24 ay çalışabilir kısıtlamasıyla karşı karşıya kalıyorlar. Okullarda 24 ay tecrübe kazanmış güvenlik görevlilerinin bu alanda görev süresinin 24 ay sınırlandırılması kaldırılmalıdır. Okullarda sadece 24 ay değil sürekli çalışabilir ibaresi eklenmeli ayrıca her dönem 9 ay değil, çalışma süreleri 12 aya çıkartılmalıdır” diye konuştu.