BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ
Ender Serbes, yaptığı açıklamada, ilimizin daha önce sporcu fabrikası olarak bilindiğini, ancak son yıllarda altyapı eksikliği sebebiyle aynı başarının gösterilemediğini belirtti. Sakarya’nın futbolda Aykut, Oğuz gibi çok sayıda futbolcuyu ülkemize kazandırdığını dile getiren Serbes, ayrıca karatede Dünya ve Avrupa Şampiyonu Enes Erkan ve motosiklet sporu dalında da Kenan Sofuoğlu’nun başarılarıyla adından söz ettirdiğini hatırlattı. Efsanevi boksör Cemal Kamacı’nın da bu dalda Türkiye’nin adını dünyaya duyurduğunu anlatan Serbes, güreşte ise gençlerden Sapancalı Yunus Emre Başar ve diğer Başar aile fertlerinin başarılarıyla gurur duyduklarını kaydetti.

ÇOK SAYIDA YENİ YILDIZLAR ÇIKARABİLİRİZ
Serbes, Sakarya’nın yeni yıldız sporcular çıkarabileceğini, gençlerde bu potansiyelin olduğunun altını çizerek, bunun için her ilçede spor tesislerinin sayısının çoğaltılması gerektiğine işaret etti. Yetenekli gençlerin zamanında spora yönlendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Serbes, “Sakarya olarak, çok sayıda Cemaller, Oğuzlar, Aykutlar, Enesler, Kenanlar, Başarlar ve daha bir çok dalda sporcular yetiştirebiliriz. Çocuklarımızı erken yaşta kabiliyetlerine göre spor dallarına yönlendirir ve iyi antrenörler nezaretinde çalışma imkanı sunabilirsek, çok sayıda yeni yıldız isimler ortaya çıkarabiliriz. Ben inanıyorum ki; ilçelerimizde tesislerin sayası çoğaltılır ve bu tesislerde işin ehli hocalar bulunursa, bir çok spor dalında ülkemizin adını dünyaya duyuracak, bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıracak bir çok başarılı sporcu yetiştirmemiz içten bile değil.” şeklinde konuştu.

YAZ OKULLARINA İLGİ ASLINDA GENÇLERİN SPORA AÇLIĞINI GÖSTERİYOR
Ender Serbes, yaz aylarında belediyelerin düzenlediği yaz spor okullarına büyük ilgi olduğunu, bunun da gençlerimizin spora ne kadar aç olduklarını gösterdiğini dile getirerek şöyle konuştu: “Maalesef yaz okullarının süresi çok kısa. Yoğun başvurular sebebiyle tesisler de yetersiz kalıyor. Aslında sadece yaz okullarında değil spor faaliyetleri tüm yıla yayılmalı. Şehir merkezinde spor tesisleri çoğaltılmalı, ayrıca nüfus yoğunluğu çok olan tüm mahallelerde mutlaka bir spor kompleksi olmalı. Gençlerimiz spora o kadar aç ki. Zaten yaz okullarına olan ilgiden bunu görüyoruz. Belki içlerinde o kadar başarılı olacak gençler var ki; keşfedilmeyi bekliyor. Bunun için onlara imkan verilmesi gerekiyor. Bu imkanı da Sakarya olarak bu gençlere vermeliyiz. Bu bizim en önemli görevlerimizden biri.”

SPOR MAYAMIZDA VAR
Ayrıca gençlerimizi, kötü alışkanlıklardan korumak için de sporun güzel ve etkili bir yol olduğunu belirten Serbes, “Spor o kadar faydalı ve güzel bir şey ki; gençlerimizi hem bedenen, hem de ruhen besler. Spor bedene sağlık ve zindelik verir. Bedenin sağlıklı ve zinde olması kişiyi mutlu eder. Kötü alışkanlıklara yönelmesini engeller. Depresyondan korur, endişe ve stresten uzak tutarak ruhen de mutluluk hissi verir. Zamanın güzel ve verimli bir şekilde değerlendirilmesini sağlar. Şehrimizde spora ulaşım ne kadar kolay ve kaliteli olursa o oranda profesyonel sporcuların yetişmesine vesile olunabilir. Spor Sakarya’nın mayasında var. Bu potansiyeli mutlaka değerlendirmeliyiz.” dedi.