Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, yaptığı açıklamada SMA hastalarının kriter ve koşullarına bakılmaksızın devletin üzerine düşen görevi yapmaya davet etti. 

Başkan Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Şu anda SMA hastası çocukların tedavisi için yurt içi ve yurt dışında gönüllü insanlar seferberlik başlattı. Çünkü bu çocuklar zamanla yarışıyor ve 1 dakika sonraları belli değil. Ancak meblağ çok büyük ve bu miktara ulaşabilmek çoğu zaman mümkün olmuyor. SMA hastası ailelerin en büyük isteği ise çocuklarının ilaç alabilmesi için uygulanan kriterlerin kaldırılması.

SMA hastası çocuklarımızın genel sıkıntıları, medikal masrafları ve ilaçlarını düzenli alamamaları. Medikal ürünlerde sağlanan destek yetersiz. Dolayısıyla bazı ailelerin aldığı bir engelli maaşı var bu da çocuğa daha iyi bakabilmek çocuğun kişisel ihtiyaçlarını karşılamasına ancak yetiyor. Dolayısıyla medikal ürünlere bütçe ayıramıyor. Aileler çocuklarının bu ürünleri için yardım topluyor. Devletimizin bu ürünleri ailelere acilen ve ücretsiz ulaştırmasını istiyoruz. İlaç konularıyla uğraşırken bir de bu ürünleri nasıl alacaklarını düşünmemeleri gerekiyor

CHP olarak söylediğimiz bütün SMA hastası çocukların hiçbir önkoşul ve kritere bakılmaksızın sosyal devlet olma gereğini yerine getirmesi ve bu yavrularımızın hayatını bağışlara kampanyalara bırakmadan gereğini yapmasıdır.