İl Başkanı Tever, Millet Bahçesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Sosyal medya hesabından fotoğrafları paylaşıp açıklama yapan Tever; "

AK Parti’miz çevreci kimliğini, gerçekleştirdiği her çalışmasıyla ve geleceğe dair güçlü hedefleriyle ortaya koyarak birçok ilimizde Millet Bahçeleri projelerini hayata geçirmiş, herkes için erişilebilir kılmıştır. Cumhurbaşkanımızın “Çevrecilik lafla olmuyor, çevrecilik ispat-ı vücutla oluyor; bunu yapan da biziz.” sözünü bugün bu alanda bizzat yaşıyoruz. AK Parti’nin en önemli özelliği, hizmette sınır tanımaması ve siyasetini de eser üretme gayesi temelinde konumlandırmasıdır.

Bugüne kadar Sakarya’mızda çevrecilik alanında; toplamda 6,6 milyar liralık bir yatırım bedelini hayata geçirdik. 106.520 metrekare alan içerisinde iki adet Millet Bahçesi projesini şehrimize kazandırdık.

2002 yılında 1 adet olan atık su arıtma tesisimizi bugün 6’ya çıkardık.

4 hava kalitesi izleme istasyonunu şehrimize inşa ederek, bu istasyonlarda son beş yılda %30 partikül ve %63 kürürktdioksit hava ortalaması azalması sağladık.

İlimizde 11 adet doğal sit alanını, 19 adet anıt ağacı tescilleyerek gelecek nesillere aktarmak için dokunulmaz kıldık.

Çevre katkı paylarının yerel yönetimlere ayrılan payını artırarak çalışmalarımızda her zaman yeşili ön planda tuttuk.

Çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yatırımlarda 18 yılda 25 milyon ödenek ayırdık. Bu dönemde Belediyelerimize 32 adet çevre temizlik aracı hibe ettik.

Gördüğünüz gibi çevreyi korumak ve yaşatmak konusunda güçlü bir iddianın sahibiyiz. Bugüne kadar ortaya koyduğu hedefleri bir bir gerçekleştiren AK Parti’miz, dün olduğu gibi bugün de sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla yoluna emin adımlarla devam etmektedir" ifadelerini kullandı.