AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever beraberinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer ve İl Kadın Kolları Başkanvekili Nermin Sağlam ile birlikte AK Parti 142. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında hazır bulundu.

Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Tever, şu ifadeleri kullandı:

YARIM KALAN KONGRE SÜRECİ
"Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında partimizde yarım kalan 7. Olağan İl Kongre sürecimizi de Allah'ın izniyle şartların iyileştiği ilk fırsatta hızlı ve yeni bir takvimle tamamlayacağız. Milletin partisi olan AK Partimizin milletimizin gönlündeki yerini daha yükseğe çıkartmak için tüm unsurlarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah'ın izniyle bu süreçlerden yine güçlenerek çıkacağız.

DIŞ POLİTİKADA YAŞANAN OLAYLAR
Bugünkü İl Başkanları Toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımız dış politikada yaşanan olaylar ile ilgili uluslararası kamuoyuna dair çok önemli mesajlar verdi. Geride bıraktığımız bu zorlu 2020 yılından sonra önümüze Sayın Cumhurbaşkanımızın toplantı da ifade ettiği gibi yaşanan gelişmelere olaylara ve büyük fotoğrafa daha ferasetli ve vizyoner bir yaklaşımla bakarak ve bu süreçleri de iyi bir şekilde okuyarak bakacağız.

"2020'DE ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİK"
2020 yılında başta sağlık olmak üzere birçok farklı alanda gerçekten zorlu günler geçirdik ve olağanüstü süreçlerden geçtik. Özellikle tüm dünyanın başına bela olan Covid-19 pandemisi insanlarımızı canından etti. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve şehrimizde de virüse kapılan kıymetli dostlarımız yakınlarımız ve vatandaşlarımız oldu. Kimileri tedavi olup iyileşti kimileri de hayatını kaybetti.

2021 YATIRIM YILI
Ben salgın sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. 2021 yılından beklentim de bir an evvel aşının etkin ve hızlı bir tedavi süreci göstermesini arzuluyor ve Covid-19 illetinden ülkemizin milletimizin ve tüm insanlığın bir an evvel kurtulmasını diliyorum. Başta sağlık olmak üzere orta vadeli programda 2021 yılının Sakaryamız ve ülkemiz için nice güzelliklere birçok değerli yatırıma vesile olacağına inanıyorum. Bu vesileyle 142. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor Rabbimden birlik ve beraberliğimizi artırarak devam ettirmesini temenni ediyorum."

Toplantının basına kapalı bölümünde ise teşkilatlarla ilgili bilgilendirmeler ve çeşitli konularda istişareler gerçekleştirildi.