Halk54.com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı'nın kentin belediye başkanları için 'çalıyorlar' diyen Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Zengin'in açıklamalarına sessiz kalan AK Parti ile MHP cephesine 'gık diyemiyorlar' ve 'hırsızlık damgasını kabul mü edeceksiniz' çıkışı sonrası AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever sessizliğini bozdu.

AK Parti Sakarya 74. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi'nde açıklamalarda bulunan Tever, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Zengin'in "çalıyorlar" açıklamalarına tepki göstererek, "Elinde bir belge, bilgi varsa hemen savcılığa git ve suç duyurusunda bulun" dedi.

Tever, "Geçenlerde bir tanesi de çıkmış, ‘AK Partili Belediye Başkanları çalıyor, usulsüzlük yapıyor’ diyor. Bizim Belediye Başkanlarımız işte burada, daha dün değil uzun yıllardır da bu şehirde başkanlık yapıyorlar, sen kimi hırsızlıkla suçluyorsun, söyle bakayım? Bak şimdi, ben sana hukukta bir kaide var onu hatırlatayım: ‘Müddei iddiasını ispatla mükelleftir’ Elinde bir belge, bilgi varsa hemen savcılığa git ve suç duyurusunda bulun. Zira aklı yerinde olan kişinin yapacağı iş budur. Şayet bulunmazsan müfterisin. Öyle bol keseden atıp tutmak; ne siyasetçiye yakışır, ne de insanlığa sığar." dedi.

Tever, "İşte bunlar böyle, ipe sapa gelmez iddialar ortaya atıyor ve sonrasında bizim kendilerine cevap vermemizi umarak gündem olma çabası içerisine girişiyorlar. Ama bizler muhalefetin ve kimi çevrelerin bizi kendi dar ve kısır gündemlerinin içine hapsetme tuzağına hiçbir şekilde düşmeyeceğiz. Vaktimizi ve enerjimizi kendi çalışmalarımızı daha ileriye taşımak için kullanacağız. İşimiz hiçbir zaman kolay olmadı. Bundan sonra da kolay olmayacak. Bizler kuruluşumuzdan bu yana her türlü engelleme çabasına, kapatma davalarına, darbe girişimlerine rağmen milletten aldığımız güçle Türkiye'nin gücüne güç katmaya devam ettik ve devam edeceğiz." dedi.

HASAN ZENGİN NE DEMİŞTİ?
Sakarya Yenihaber Gazetesi ve internet sitesinde Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin son yılların en büyük iddiasına imza attı. Başkan Zengin tam olarak “Şu anda ne yanlış yapıyorlarsa hepsini hazırlıyoruz. Özellikle ilçe belediye başkanlarının kendilerine gidip dosyaları veriyoruz. ‘Bunları düzeltin aksi takdirde hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız’ diyoruz. Çünkü çalıyorlar, usulsüzlük yapıyorlar’’ demişti.