AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, TV 264’te yayınlanan Kitabın Ortasından programının konuğu oldu. Gazeteci Engin Arapoğlu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Tever, önemli açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Tever’in konu başlıklarında öne çıkan açıklamaları şöyle:

 HEDEF 200 BİN ÜYE

 “AK Parti Sakarya İl Başkanlığı olarak teşkilatlarımızla birlikte bir üye seferberliği kampanyası başlatmıştık ve bu kampanyaya hali hazırda devam ediyoruz. Sakarya genelinde AK Parti’mize kayıtlı 150 bin olan üye sayımızı, çalışmalarımızla 170 bin üyeye çıkartmıştık. Bu başarıda pay sahibi olan tüm dava arkadaşlarıma gayret ve emekleri için teşekkür ediyorum. Tabii bu seviyeyi yeterli görmüyoruz ve bu doğrultuda teşkilat olarak üyelik çalışmalarına yeni bir soluk kazandırmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte birçok ilçemizde yapacağımız sandık bazlı çalışmalarla 30 bin yeni üyeyi daha partimize dâhil ederek heyecanlı, güçlü ve yeni isimleri partimize kazandırmak arzusundayız. 170 bin kişilik büyük ailemizi 200 bin hedefiyle daha da büyüterek, yolumuza emin adımlarla devam etmek istiyoruz.”

 ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI

 “ Türkiye’de seçimlerin erkene alınmasına ilişkin süreç şu an için asla söz konusu değil. Seçim ile ilgili ülkemizde ve partimizde üst düzey isim olan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali İhsan Yavuz geçenlerde yaptığı açıklamalarla özellikle muhalefetin bu erken seçim beklentisine gerekli cevabı ‘18 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerini yapacağız’ diyerek son vermiş ve bu beklentiye noktayı koymuştur. Milletimizin şu an için derdi istikrar ve geçimdir.”

'ZAM KONUSUNUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ'

“Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ilgili bakanlıklar, kurumlar ve bürokratlar bu konuda son yedi aydır çok ciddi çalışmalar yapıyor. Rekabet Kurumu Başkanlığı’ndaki komisyon hazırladığı raporu Sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş durumda. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın bir serzenişinden hemen sonra bile zincir marketlerin fiyatlarında oynamalar oluştu. Hal böyleyken bu durumdan kaynaklanan tüm sorun ve problemi çözecek güç ve kudret AK Parti iktidarımızda, hükümetimizde mevcuttur. Vatandaşlarımız müsterih olsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın en önemli mesaisi ve gündemlerinden bir tanesi bu zam konusudur. İnşallah bu son günlerde artan fiyatların ve zam konusunun da üstesinden geleceğiz.”

 EV KİRALARINDA ARTIŞ

 “Evet, maalesef fırsatçılık yapan ve bu konuda farklı yollara tevessül edenler var. Biz bunları da görüyoruz ve duyuyoruz. Aynı gıda ve farklı konularda yapılan fahiş artırımlar gibi bu konuda gündemimizde, ev ve kira artışlarında önümüzdeki günlerde devletimiz tarafından somut bir atılacak. 2002 yılında öğrenci yurt kapasitemiz 2 bin 868 iken bu yıl itibariyle öğrenci yurt kapasite sayımız 13 bin 589’a çıkarılmıştır. Son günlerde muhalefet partileri başta olmak üzere sırf kendi siyasi çıkarları uğruna yurt konusunda diline doladığı yalanlara da asla izin veremeyiz.”

 HASTANE YATIRIMLARI

 “Bin Yataklı Şehir Hastanesi ve 100 Yataklı Acil Durum Hastanesi çalışmaları Bakanlığımızın firmaya yer teslimi yaptığı tarihten itibaren son sürat devam ediyor. Bin Yataklı Şehir Hastanesi ile ilgili hafriyat, şantiye kurulumu çalışmaları şu anda yapılıyor. İnşaat şantiye alanı için gerekli altyapı ve ulaşım çalışmaları yapılarak sona erdi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planları hazırlanıyor. 100 Yataklı Acil Durum Hastanesi’nde ise hafriyat ve kazık çakım işlemleri şuanda devam ediyor. Bu çalışmaların ardından tesviye işlemleri yapılarak ivedilikle temel çalışmalarına başlanılacak. Toyota Acil Yardım Hastanesi ve Ek Hizmet Binası ile ilgili olarak yaşanan sürece de biraz değinmek istiyorum. Salgın, yaşanan ekonomik saldırılar ve ihale kanunundaki mevzuatlardan kaynaklı süre uzatımları projede gelinen noktayı maalesef uzattı. Yenileme çalışmaları devam eden projede gelinen nokta şuan için yüzde 73 seviyesindedir. Ek binadaki çalışmalar tamamlanmış olup tefrişat montajları sürmekte. Bu yılsonu yüklenici firma ikmal sözleşmelerine binaen geçici kabulü verecek ve yeni yılın ilk aylarında Toyota Acil Yardım Hastanemizde sağlık altyapımıza eklenerek hemşerilerimize hizmet verecektir.”

FERİZLİ CEZAEVİ, YENİ ADLİYE
 “Ferizli Damlık Mahallesi'nde 450 dönüm alan üzerine inşa edilen ve çalışmaları bitme seviyesine yaklaşan Cezaevi Kampüsü Projesi’nde sona gelmiş durumdayız. İçerisinde her biri 47 bin 448 inşaat alanına sahip bin 284 kişi kapasiteli 2 ceza infaz bloğu, 180 adet personel lojmanı, idare binası,  çarşı,  ticaret merkezi, sağlık ocağı, jandarma binası, atölye binası, fırın ve duruşma salonu bulunan projenin, bu yılsonu itibariyle bitirilmesi hedefleniyor.  Yeni Adliye Binası Projesi’ni de 15 Temmuz Camili Mahallemizde bu yıl içerisinde temelini atmayı planlıyoruz. İnşallah yapılan tüm bu adalet yatırımlarıyla birlikte şehrimiz, bölgede bir merkez olma yolunda yoluna emin adımlarla ilerlemeye devam edecek inşallah.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM
 “Sakarya, Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde aktif deprem kuşağında yer alan bir şehir. Deprem şehrimizin en önemli problemi ve kaçınılmaz bir gerçeğidir. 25-30 yıl aralıkla şehrimiz deprem görüyor. Bu tabloya baktığımızda yeni bir depremin yaklaştığını hepimiz söyleyebiliriz. Depremi unutmamak ve hazır halde bir şehir olmak için çalışmalarımızı gündemden düşürmeden sürdürmeliyiz. Depremin zararları üzerinden Sakarya’da çok ciddi çalışmalar yapıldı, kararlar alındı. Sakarya’da yatay mimarinin çok güzel örnekleri uygulandı ve uygulanmaya devam ediliyor. Türkiye’de çok fazla plan yapılır fakat uygulamaya gelince sınırlı kalır. Biz deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak şehir olarak planlarımıza sadık kaldık. Şehir olarak en büyük hazırlığımızda budur. Hiçbir Belediyemiz bu konuda çalışma yapmıyor dersek, haksızlık yapmış oluruz. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda bir daire başkanlığı kurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanımıza hazırlanan eylem planı sunuldu. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Adapazarı, Erenler, Serdivan Belediyemizin bu konuda yaptığı çalışmalara haksızlık etmiş oluruz. Deprem konusunda daha fazla somut adımlar atmalı mı mıyız? Elbette ama bunu da teşvik etmeli, daha fazla üzerine konuşmalıyız. Bu konuda deprem gerçeğini bilen bir şehir olarak söylüyorum ki, çünkü diğer illere de çok fazla gidip geliyorum, görüyorum ciddi çalışmalar şehrimizde yapılıyor ve ben bu çalışmaların artarak devam edeceğine inanıyorum.”

 BÜYÜKŞEHİR’N PERFORMANSI
 “Ekrem Başkanımız göreve geldiği ilk günden bu yana başta tarım alanı olmak üzere birçok farklı alanda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şehrimizin dört bir tarafına hizmet götürmek için çabalıyor, planlamalar dâhilinde asfalt ve beton yol çalışmaları gerçekleştiriyor. İlçelerde ve kırsal mahallelerde rekor düzeyde ve 1 milyon tonu aşan bir asfalt serim çalışması gerçekleştirdi. Devam ettirdiği birçok proje var. SGK Köprülü Kavşak ve Unkapanı Meydanı Projelerinde de süreç usül ve mevzuata uygun bir şekilde devam ediyor. En yakın zamanda bu çalışmalarda tamamlanıp hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır.”

 MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?
 “AK Parti’ye üye olduktan sonra gençlik kollarında görev yaptım. Sonra Adapazarı Belediye Meclis üyesi seçildim. Daha sonra il başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi oldum. 27 Aralık 2018’de de il başkanlığı sürecim başladı. Biz kendi başımıza karar veren insanlar değiliz. İstişare kültürümüz var. Seçim zamanı Sayın Cumhurbaşkanımız milletvekili adayı olmamızı isterse tabii ki oluruz. Ancak şu anki hedefimiz yaptığımız görevin hakkını vermektir. İlk hedefimiz de Sayın Cumhurbaşkanımızı en yüksek oyla yeniden seçtirmektir.”