Haber: Jale Yılmaz

IŞIK TUTMAK LAZIM

Katıldığı televizyon programında “Çok açık söylüyoruz, 15 Temmuz'un gecesinde kimin yolları kapanmaya çalışılıp, kimin yolları açılıyorsa bunların bir üzerine gitmek lazım, bunlara bir ışık tutmak lazım” diyen Levent Bülbül şu açıklamalara yer verdi, “İşin askeri ayağı, mücadele ayağı deşifre olmuş, 15 Temmuz Gecesi mecburen ortaya çıkmışlar, ama onlar arkasından o sabah yetkili biziz diye şimdi bizim sıramız deyipte harekete geçecek olan kimlerdi? Çok basit bir soru, selam verdiği kim fotoğraflara girdiği kim, Türkçe olimpiyatlarına gitti falan gibi bir sohbet başladığı zaman orda mesele dağılıyor. İşte bu aşamada genel başkanımız tekrar dile getirdi, şayet 15 Temmuz başarılı olsaydı yurtta sulh konseyinin siyasi ayağı kim olacak, ülkeyi kimler yönetecek diye soruyu tekrarladı. İşte bunun üzerine konuşmak gerek. Fakat bu tartışmadan bir takın kaçınmaların olduğu, buraya özellikler girilmemeye çalışıldığını görüyoruz.

ORTADA DELİL VAR

Burada genel başkanımızın aynaya bak demesindeki sebep bu. Şimdi ortada bir delil var. O gece bu darbeyi yapanlar, sayın Cumhurbaşkanını Marmaris’te kıstırmaya çalıştılar. Onun bertaraf edilmeye çalışıldığı etkisiz hale getirilmeye çalışıldığı açıkça ortada. Şimdi öbür tarafında da bir hadise var. O gece havalimanına giderken havada vurulma tehlikesi geçiren Cumhurbaşkanı’nın uçağı oraya giderken, ondan önce inen uçak içerisinde sayın Kılıçdaroğlu, efendime söyleyeyim tankların kendisine yol verdiği ve oradan hızlıca çıkıp gidip bir belediye başkanının evinde gece olup biteni takip ettiği bir süreç var. Çok açık söylüyoruz 15 Temmuz’un gecesinde kimin yollarının kapanmaya çalışılıp kimin yolları açılıyorsa bunların bir üzerine gitmek lazım. Bunlara bir ışık tutmak lazım.”

TÜRKİYE'Yİ KARŞISINA ALABİLİR Mİ?

İdlib ile ilgili konulara da değinen Bülbül, “Esad kim bugün? Rusya'nın müstemleke valisi, Putin'in yaveri! Türkiye, Putin'le görüşüyor... Bu şartlarda Türkiye'de halen 'Esad'sız olmaz' diyenler neye hizmet etmektedir? Şu an 4-5 milyon nüfusa erişmiş olan İdlip'den bir kayma söz konusu olursa, bu Türk sınırına yönelik olacak ve Türkiye'nin bunu taşıyabilme ihtimali söz konusu değil. Olası bir kara-hava operasyonunda, Rusya'nın da şunu düşünmesi lazım; Türkiye'yi karşısına alabilir mi?” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA SUÇ DUYURUSU

MHP’nin Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu işle ilgili de konuşan Bülbül, şu ifadelere yer verdi, “Kılıçdaroğlu’nun yaptığı, mikrofonlara çıktığı zaman vatansever benim, Milliyetçi benim, en büyük Milliyetçi benim deyip Türkiye’de ne kadar gayri milli ne kadar gayri meşru odak varsa, hepsiyle irtibat kuracak ve onların ekmeğine yağ sürecek, onlarla aynı üslupta aynı dilin üzerinde konuşacak bir siyaseti şuan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yürütmesi Türkiye adına çok büyük sıkıntıdır. Burada sıkıntı açık olanda değil kendisini gizleyende. HDP ile beraber oldunuz mu? Bir kere çıkıp da adam akıllı biz HDP ile birlikte olduk sözü yok. Ama her şeyde beraberler. PKK ile alakasından dolayı belediyelere kayyum atanır, CHP’li belediye başkanları koşar giderler, imdadına koşarlar. Ama hiç alakaları yoktur. HDP’li belediye başkanına kayyum atanmış, Türkiye’de bölücülükten dolayı yargılanan adamı gidip Atatürk posteri hediye ediyorsun. Bu nasıl bir samimiyetsizlik, bu nasıl iki yüzlülük. Milleti böyle kandırmanın böyle münafıkça hareketlerin içine girmenin Türkiye’de bir bedeli olmalı. Milliyetçi Hareket Partisi tespit etmiştir, teşhis etmiştir. Bu konu ile alakalı olarak bağımsız yargının harekete geçmesini beklemektedir.”