Tarım ve hayvancılık konusunda teknik incelemelerde bulunmak için Hollanda'ya giderek çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Sakarya heyeti, Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli ile görüşmelerinde, Hollanda’nın tarım, ticaret, lojistik, araştırma, teknoloji, kültürel alışkanları ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Büyükelçi Şaban Dişli bu tür ziyaretlerin Türkiye’nin ticaret potansiyelinin arttırılmasında çok önemli olduğunu vurgulayarak; Hollanda ve Türkiye ilişkilerinin ticari, diplomatik ve kültürel ilişkileri bakımından geliştiğini; tarım ve hayvancılık konusundaki ilişkilerin geliştirilmesi için de elinden geleni yapacağını söyledi.

22. 23. 24. ve 26. dönem Sakarya Milletvekilliği görevinde bulunurken İlimizin yararına olacak güzel hizmetler yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Büyükelçi Dişli, şimdi de ülkemizi Hollanda’da temsil etmeye çalıştıklarını söyleyerek, STB Başkanı Adem Sarı ve ekibine bu güzel nezaket ziyareti ve hediyeleri için teşekkür ettiğini belirtti. Sakarya topraklarının yarıya yakınının tarıma elverişli durumda olduğunu söyleyen Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı; mevcut tarım alanlarında verimi artırmak, tarımının istenilen düzeye gelmesi için Hollanda da yapılanların çok iyi örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Sarı; İlimizdeki genel durum üzerine bir süre sohbet ettiği Büyükelçi Şaban Dişli’ye misafirperverlikleri için teşekkür ederek, görevlerinde üstün başarılar dilediğinde bulundu. Ziyarette, Yönetim Kurulu Üyeleri Serkan Kayınova, Serdar Koç, Özel Kalem Müdürü Semih Kınalı, Tescil Şefi Levent Özcan, Sakarya Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr Selim İnançlı ve Öğretim Görevlisi Sebahat Şahin hazır bulundu.