// Esra Şenli // 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Adapazarı İlçe Başkanı Ömer Aktaş, Halk54.com yazı ailemizi ziyaret etti. Beraberinde DEVA Partisi Adapazarı İlçe Gençlik Çalışmaları Başkanı Alihan Filicioğlu, DEVA Partisi Adapazarı Teşkilat İşleri Başkanı Nedim Erşen ve DEVA Partisi Adapazarı İlçe Reklam ve Tanıtım Başkanı Turan Ali Şafak ile birlikte gelen Başkan Ömer Aktaş, pandemi nedeniyle sahada fazla hareket etmediklerini belirtti.

Önümüzdeki 1 Haziran günü pandemi ile ilgili yeni bir sürece girileceği yönündeki beklentiye vurgu yapan Başkan Aktaş,  “Bu güne kadar pandemi önlem ve tedbirleri kapsamında sahada çok çalışmadık. Çünkü Covid-19 ile ilgili olarak halkımızdaki tedirginliği iyi biliyoruz. Bunu yanı sıra bizlerde Koronavirüsle mücadele kapsamında sahada çalışmaktan daha çok internet ve mobil uygulamalar üzerinden parti çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

“Önce sağlık” diyerek konuşmasını sürdüren DEVA Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Ömer Aktaş, “İl ve ilçe başkanlarımızla sürekli internet üzerinden görüşmeler yapıyoruz. Kendi toplantılarımızı da yine internet üzerinden yapıyoruz. Ancak kamuoyunda 1 Haziran itibariyle Pandemi ile ilgili yeni bir süreç beklentisi var. Eğer 1 Haziran itibariyle bu süreçte bir değişiklik olursa, biz yine halkımızın sağlığını göz önünde bulundurarak, bugüne kadar olduğu gibi Pandemi önlem ve tedbirleri kapsamında sahada çalışmayı planlıyoruz” dedi.

Pandeminin dünyayı sarstığının altını çizen Başkan Aktaş, “Koronavirüs bütün dünyada etkili oldu. Ülkemizde de hem ekonomik, hem sosyal, hem de bir çok boyutta sıkıntılara neden oldu. Ancak ne yazık ki hükümet Pandemi ile ilgili ortaya çıkan bu kritik tabloyu iyi yönetemedi. Gerek alınan önlem ve tedbirlerdeki eksiklikler, gerekse başta esnaf olmak üzere toplumun kesimleriyle ilgili alınan kararlarla Pandeminin daha derin izler bıraktı” diye konuştu.

DEVA Partisi’nin kurulmasının ardından teşkilat çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Aktaş, “Bizim şu anda önceliğimiz teşkilatlarımızı güçlendirmektir. Bu anlamda kendi ilçemizde mahalle ve sokaklarda teşkilatlarımıza yönelik çalışıyoruz. Halkımızın genel başkanımıza büyük teveccühü var. Alım gücü azalan, ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşayan, sosyal ve kültürel anlamda da bunalan halkımızın  partimize olan teveccühü bize güç veriyor” dedi.

DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve teşkilatın çalışmalarını yakından takip ettiklerini anımsatan Halk54.com Koordinatörü Murat Uygun ise, “Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmezleridir. Bir ülkenin geleceğine yön veren siyasi partileri gazeteciler olarak her zaman yakından takip ediyoruz. Genç ama dinamik kadrosu olan DEVA Partisi’ne çıktığı bu yolda başarılar dileriz” dedi.