İYİ Parti  Serdivan İlçe Başkanı Ahmet Uçak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Serdivan İlçe Başkanı’nın yapmış olduğu açıklamlara istinaden basın açıklaması yaparak yapılan karalama kampanyasını kınadıklarını belirtti. 

''Özür diliyoruz''
İYİ Parti  Serdivan İlçe Başkanı Ahmet Uçak yaptığı yazılı basın açıklamasında: ''Öncelikle hem Sakarya’mızın hemde ülkemizin içinde bulunduğu ciddi ekonomik ve toplumsal sıkıntılar söz konusuyken siz kıymetli hemşerilerimizi böyle bir konu ile meşgul ettiğimiz için İYİ Parti Serdivan İlçe teşkilatı olarak hepinizden özür diliyoruz. Hakkımızda çıkan bir takım iddialara karşı bir daha bu konuyu gündeme getirmemek üzere bu açıklamayı yapmayı uygun görüyoruz. Göreve geldiğimiz 6 aylık süre zarfında Serdivan ilçe teşkilatına kattığımız yaklaşık 1.000 üye ve bundan sonra da iktidar olma yolunda büyümeyi hedef almış teşkilatımıza katacağımız yeni üyelerimizle ses getirmeye devam edeceğimizi söylemek isteriz.''diye belirtti.

''Esefle kınıyoruz''
Uçak, ''Bununla birlikte Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir sosyal medya paylaşımı üzerinden partimize üye olan bir vatandaşımızın kendi beyanlarını esas alarak bazı açıklamalarda bulunmuştuk. Fakat Bu açıklamanın hemen ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Serdivan İlçe Başkanı’nın mesnetsiz iddialarına maruz kaldık. Son günlerde partimize yönelik Türkiye’nin genelinde başlatılan karalama kampanyasının bir parçası olarak gördüğümüz bu girişimi esefle kınadığımızı belirtmek isteriz. ''diye ifade etti.

Baskı ve tehdit
Söz konusu şahsın çalıştığı iş yerinde baskıya maruz kaldığını belirten Uçak, ''Ayrıca partimize üye olan vatandaşımızın söz konusu  partinin bir takım odakları tarafından tehdit edildiğini, çalıştığı iş yerinde baskıya maruz kaldığını yine kendi beyanları sayesinde öğrendik. Ve yine Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasi üslubuyla bağdaşmayan tavırlardan dolayı kendisinin partimize üye olmaktan vazgeçtiğini basın kanalıyla şahit olduk.'' dedi.

''Büyümeye devam edeceğiz''
Siyasi hesapların bir parçası olmayacaklarını belirten Uçak,  ''Değerli hemşehrilerimizi temin ederiz ki, bizler siyaseti milletimizin sesi olmak ve onlara huzurlu bir gelecek inşa etmek için yapıyoruz. Bundan sonra da aynı düsturla siyaset alanımızı genişletmeye ve büyümeye devam edeceğiz. Partimize katılımların bütün hızıyla sürdüğü bu günlerde, küçük siyasi hesapların parçası olmayacağız ve tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Serdivan’ın makus talihini değiştirmeye söz verdiğimizi ve bunu hep birlikte başaracağımızı  değerli kamuoyuna saygılarımızla beyan ederiz.'' diye belirtti.