''Toprağı vatan sayan güzel yürekli insanlar''

İYİ Parti Serdivan İlçe Başkanı Ahmet Uçak, ''Son günlerde İllerimizde mera alanlarımız, ormanlarımız, nefes istasyonlarımız cayır cayır yanıyor. Tabiatımız, habitatımız, doğal yaşamımız, yaban hayatımız evsiz kalıyor. Ülkenin STK'ları, hala vatanperver kalabilmiş toplulukları, toprağı vatan sayan güzel yürekli insanları ağaçlandırma gayretine şimdiden başladılar. Peki yakıp yıkamadıkları yeşilliklerimiz ne oluyor?'' dedi.

Videolar kaldırılmış

Uçak: ''Geçtiğimiz günlerde daha öncesinde imarda MERA alanı olan Kırantepe’nin daha sonra imara sokulup üzerine betondan bir kent yapılacağını öğrendik. Öğrendiğimizde BOĞAZİÇİ KÜRESEL İLETİŞİM olarak bilinen halk arasında da ‘ Pelikancılar ‘ olarak tanınan bu ekibin Serdivan’ımızın doğa harikası Kırantepe’yi VİMEO video erişim platformunda Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak pazarladığını gördük. Bu haber gündeme gelip, vatandaşında tepkisini çektiğinde gördük ki videolar platformdan kaldırılmış'' diye belirtti.

Soru yöneltti

Uçak, ''Şimdi buradan hem Belediye başkanımıza hem de pelikancılara soruyoruz;

-Seçim zamanı vaatleriniz arasında bulunan Teleferik ve Milli Park projeleriniz burayı kapsamıyor muydu?

-Cadde 54 yapılırken belediye başkanımıza sorduğumuzda aldığımız cevap ‘Benim bir hayalim var oda Serdivan’ın Çark Caddesi gibi bir çarşıya kavuşması, Yazlıkta bulunan Sakarya spor salonundan Cadde 54’ e kadar bir şerit oluşturup insanlarımızı bu merkezde toplamak ‘derdi Kırantepe bu HAYAL olan çarşının tam olarak neresinde kalıyor?'' diye ifade etti.

''Kime pazarlanıyor''

Uçak, ayrıca; ''Bu kadar şaibeye yol açmış olan Cadde54 projesi sonrası Pelikan grubu, vatandaşımızın asli mülkü olan bu devlet arazilerini kime pazarlamaya çalışmakta? Bastırdığınız katalogları yaksanız, internete yüklediğiniz videoları silseniz bile kaybolacağını, halkında bu durumdan bir haber olacağını mı sandınız? Sayın başkanımız giderayak Serdivan’ımızın son yeşil alanlarını da betona bulayıp mı gitmek istiyor?'' dedi.

''Sözünü tutmasını rica ediyoruz''

Uçak, ''Amortismanlarını dahil hesapladığınız projeleri kimlere sundunuz? Hali hazırda Büyükşehir belediye başkanımızın da yamaç paraşütü yaptığı bu güzelliği yok etmek vicdanlarını sızlatmayacak mı? Sayın Başkanımız seçimlerden önce ‘ Serdivan’a verecek bir şeyim kalmadı ‘demişti. Bu sözünü tutmasını rica ediyoruz çünkü yapmış oldukları ‘Şelale Park ‘vb. Projelerin gerçekten de Serdivan’a verecek hiçbir şeyi yok. Bizler halkımıza sesleri olma, onların yanında olma sözü verdik bu sözü de ne pahasına olursa olsun tutacağız. Halkımızın teveccühü ile görev başına geldiğimizde de şehir nasıl yönetilir, yeşil alanlar nasıl korunur, halkın çıkarlarına nasıl hareket edilir herkese göstereceğiz'' diye ifade etti.