‘’’Yangınına müdahale edememişlerdir’’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır: ‘’Ülkemizde yaşanan orman yangınları sırasında yerleşim yerlerinde çıkan yangına müdahale eden ekipler orman yangınına müdahale edememiş, tam tersi durumda orman yangınına müdahale eden ekipler çoğunlukla hemen yanı başlarındaki yerleşim yerinde çıkan yangınlara müdahale edememiştir. Bunun nedeni olarak da amirlerinden müdahale için emir beklediklerini belirtmişlerdir’’ diye belirtti. 

‘’Psikolojileri bozulmuştur’’

Dikbayır: ‘’Diğer taraftan orman yangınları sırasında ve sonrasında geçimini arıcılık ve orman ürünleri ile sağlayan vatandaşlarımız ciddi boyutlarda mağduriyet yaşamaktadırlar. Geçimini orman alanlarından sağlayan bu vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte yaşamış oldukları mağduriyet psikolojilerini de bozmaktadır. Bu bağlamda;

1- Ülkemizde yaşanan yangınlarda yangın söndürme ekipleri neden yanı başlarındaki bir başka yangına müdahale için amirlerinden emir beklemektedirler ?

2- Cumhurbaşkanlığı olarak tüm Ülke genelinde itfaiye ve ya yangın söndürme ekiplerine yeni bir yönetmelik çıkararak, bu tarz gecikmelerin önüne geçmeyi düşünüyor musunuz?

3- Orman köylülerinin düşmüş oldukları mağduriyeti giderecek hangi önlemler alınmış, alınacaktır 

4- Özellikle çocukların yaşamış olduğu psikolojik travmaların önüne geçebilmek ve tedavi edebilmek adına Cumhurbaşkanlığı olarak ne gibi çözümler sunacaksınız?

5- Arıcılık ve diğer orman ürünleri ile geçimini sağlayan köylülerimize hangi destekler sunulacaktır?’’ diye belirtti.