AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, ANA TV’de İbrahim Bulut’un gündeme dair sorularını cevapladı.

Milletvekilliği adaylığıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Uncuoğlu, Sakarya’da gerçekleşen sağlık projelerini ve Sakarya’nın depreme karşı olan hazırlıkları ile ilgili açıklamalar yaptı.

"SAĞLIKTA ÜST SIRALARA YÜKSELDİK"
Sağlıkta yaptıkları yatırımlarla Sakarya'nın üst sıralara yükseldiğini ifade eden Uncuoğlu, "Sakarya’da sağlıkta yaptığımız yatırımlar gerçekten Sakarya’nın uzun yıllardır 1999 depremi sonrasında da ihtiyacı olan güvenli sağlık yatırımlarına 10 bin kişiye düşen yatak ortalamasında Türkiye sıralamasında daha üst sıralara çıkması çok önemli yatırımlar arka arkaya geldi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi tamamlanan ve yenilenen ilçe hastaneleri hem yoğun bakım ve yatak sayıları aynı zamanda nüfusa oranla ortalama yatak sayılarında Türkiye sıralamasında hızlı bir şekilde üst sıralara yükseldik." diye konuştu.

"10-15 YIL ÖNCE HAYAL EDEMEDİĞİMİZ SAĞLIK ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİ"
Uncuoğlu, "Sakarya, sağlık afiliasyonunu ilk başlatan iller olması sebebiyle ilimizde birçok profesörümüz ve doktorlarımızın birçok branşta 10 yıl 15 yıl önce hayal edemediğimiz ameliyatların, organ nakillerinin yapılabildiği birbirinden farklı kanser tedavilerinden tutunda AMATEM, ÇAMATEM bunlara ilişkin yatırımların hayata geçtiği sağlıkta çok önemli bir iyileşmenin hissedildiği hizmet dolu bir dönemi hamdolsun yaşıyoruz yaşamaya da devam ediyoruz." dedi.

“1000 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ SAKARYA’MIZA KAZANDIRMA GAYRETİNDEYİZ”
Geçtiğimiz aylarda yapımına başlanılan 1000 yataklı Şehir Hastanesi içinde bazı açıklamalarda bulunan Uncuoğlu, "Tabi Sakarya’mız büyüyen gelişen bir şehir bu noktada nüfusumuz arttıkça yatak sayısına olan ihtiyaç artmaya devam ediyor. O yüzden 1000 yataklı hastane ihalemiz tamamlandı. Bizim için çok önemli bir yatırımdı uzun zaman gayret gösterdik. Önceki dönemde de bu dönemde de gerçekten önemli gayretler neticesinde ihalesi tamamlandı ve şantiye kurulması çalışmalarıyla beraber zemin iyileştirme çalışmaları da başlayarak Allah’ın izniyle en kısa zamanda 1000 yataklı hastane kampüsünü Sakarya’mıza kazandırma gayretindeyiz." dedi.

“ACİL DURUM HASTANESİ HER ŞARTTA HİZMET VERECEK”
Uncuoğlu, 106 yataklı Acil Durum Hastanesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Uncuoğlu, "Bir ilk olarak yine İstanbul’un ardından Sakarya’ya da bir Acil Durum Hastanesi, tek katlı olan çelik konstrüksiyon her türlü afette çok rahatlıkla kullanılabilecek son derece modüler her bir ünitesinin yoğun bakım ünitesinde dönüştürülebileceği hem bulaş riskine karşı yüksek teknolojiye sahip içinde birçok ameliyathanenin, yoğun bakım yatağının olduğu Allah korusun olası bir depremde de farklı sebeplerde çok hızlı kullanılabilecek bir Acil Durum Hastanesi de Eğitim Araştırma Hastanesinin yanında Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yürüttüğümüz alanda inşaatı devam ediyor. Kısa zaman içerisinde inşaatı bitecek." dedi.

“DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM”
Sakarya’nın depreme dair çalışmalarını ve son hazırlıklarını anlatan Meclis Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Uncuoğlu, “Afetlerde duyarlılığın arttırılması en büyük hedefimiz” dedi. Uncuoğlu, Sakarya’da Kentsel Dönüşüm çalışmalarını Büyükşehir ve Adapazarı Belediyesi ile birlikte ortak çalışmaların olduğunu ve şehrin bazı bölgelerinde gerçekleşen projelerin uygulamaya dönük noktalar üzerinde durulması gerektiğine dikkat çekerek, özellikle “kentsel dönüşüm”, “imar planlarının beklentiyi karşılaması” ve “finansman sağlama” konularında hızlanmanın zorunlu olduğunu kaydetti.

“TEKRAR MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?”
Tekrar milletvekili adayı olması ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Recep Uncuoğlu, “Ben bu davaya gönül vermiş yıllarını vermiş biri olarak sonuç itibariyle bu davanın neresinde hangi şartlar altında hangi görevi yapacaksam onu yapmaya devam ederim. Bu davaya katkım hangi zamana kadar sürebilecekse hangi görevde hangi şartlarda olacaksa onu da yapmaya devam ederim. Önemli olan adaylık, istemek değil ortaya koyabildiğimiz katkının en iyisini hayata geçirebilmek” dedi.