Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara’da Partinin Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna bu tasarıyı sundu.

Tasarıya ilişkin, Vatan Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı’da bir açıklama gerçekleştirdi;

‘’CHP, İYİ Parti, HDP/PKK, DEVA Partisi, GELECEK Partisi ve Saadet Partisi yöneticilerinin oluşturduğu Biden Tayfasının amacı, ‘Kürt sorununu TBMM’de çözmek’ değil, Türkiye’yi ABD-İsrail planları çerçevesinde kaosa sürüklemektir. ‘Kürt sorununa TBMM’de çözüm’ söylemi, Türk Ordusunun başarıyla sonuca giden silahlı çözümünü baltalamak için gündeme getirilmiştir ve PKK’yı kurtarmak içindir.

‘Kürt sorunu’, Meclisin iradesiyle ve Türk Ordusunun silahıyla çözülmektedir. ‘Kürt sorunu’ başlığı altında dayatılan sorun, TBMM’nin temsil ettiği millet iradesiyle demokratik haklar açısından esas olarak çözülmüştür. Türk milletinin ayrılmaz parçası olan Kürt vatandaşlarımızın eşitlik, kardeşlik ve birlik yönündeki demokratik talepleri yasalarla düzenlenmiştir ve hükümet tarafından uygulanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD ve İsrail merkezli silahlı dayatmaya silahla yanıt vermiştir ve bölücü terörü yurt içinde ve sınır ötesinde temizlemenin sonuna gelmiştir.

Bu çözüm, Türk Milletinin iradesini temsil eden TBMM’nin çözümüdür. Türkiye Cumhuriyeti’ne silah çekenler, dün olduğu gibi yarın da Türkiye Cumhuriyeti’nin silahıyla tanışacaklardır. Bugün Türkiyemizin Güneydoğusunda ve vatanımızın her yerinde yaşayan vatandaşlarımız, ABD güdümlü Bölücü Terörden kurtulmanın huzurunu yaşıyor.

Bölücü Terörün dağda, kırda, bayırda, hendekte, sokakta, belediyelerde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında nefes almasına izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik zorlukları ‘Üretenler Milletin efendisidir’ ve ‘Üretici baş tacıdır’ şiarıyla aşmakta kararlıyız.

Kürt sorunu Amerikan sorunu oldu. Kürt halkımızın bazı hak ve talepleri vardı, devlet uygulamalarındaki değişiklikler ile talepler yerine getirildi. İkinci İsrail hayali bozguna uğradı. Kürt sorununu devletçik olarak çözme iddiası yerle bir oldu.”