Yanlış takıldığı zaman vatandaşın yüklü miktarda cezalara çarptırıldığı maske kuralını ihmal eden kaymakam büyük tepki topladı. Denetim sırasında birçok vatandaşa maske cezası kesilmişken kaymakamın fotoğraf çekilirken bile yalandan maskesini düzeltmemesi vatandaşa “kaymakam bunu yaparsa vatandaş ne yapsın” dedirttirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile 81 il valiliğine gönderilen “Korona virüs Denetimleri” genelgesi kapsamında kent genelinde iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, pazarlar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapıldı.

Kaymakam, Belediye Başkanı, Polis ve Jandarma komutanları da sokaklarda maske denetimi yaptı, vatandaşlara maske tak mesajı verildi. Karasu 'da da dün tüm şehirde olduğu gibi protokol sokaklardaydı. Diğer ilçelerden farklı olan ise Karasu'ya yeni atanan Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı'nın vatandaşı uyarırken çekilen bu fotoğrafları oldu...

Kaymakam Helvacı'nın vatandaşları uyarırken maskesini yarıya kadar takması, bir çok vatandaşa maske takmadığı veya doğru şekilde yüzüne yerleştirmediği için ceza kesilen Sakarya'da yukarıdakiler böyle yaparsa vatandaş ne yapsın sorusunu akıllara getirdi.

Karasu’da, Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye yetkilileri, İlçe Emniyet Müdürü Hakan İzmir ve Zabıta Müdürü Talat Kaptan’ın katılımı ile gerçekleştirilen denetimlerde Kaymakam beyi bu konuda kimsenin uyarmamış olması da dikkat çekti.

(medyabar)