Bugün TGRT ekranlarında Cem küçük ve Aslı Hünel'in sunduğu Günaydın Türkiye programının canlı bağlantı konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, programda AK Parti'nin oy oranlarına değindi. Yavuz gündeme dair yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

"Biz tabanla çok sıkı irtibat içerisindeyiz.Özellikle meclisin tatil olduğu dönemde her birimiz kendi seçim bölgelerimize döndük ve karış karış araziyi dolaştık. Bu süreçte Türkiye’nin pek çok şehrine gitmekle birlikte Sakarya’da da gitmediğim ilçe kalmadı. Açıkçası sokağın nabzıyla özellikle AR-GE başkanlığımızın yaptığı ya da yaptırdığı anketlerin uyumsuz olmadığını gördüm. Anketlere göre oy oranımız bahsedilen oranlardan çok farklı. Daha doğrusu bir önceki seçimlerde aldığımız oranlardan aşağıya düşmüş gözükmüyor. Sokakta da bunu gördüm.

Sakarya neyse Türkiye'de o. Kaldı ki bir çok ile gidiyoruz. Anketlerde elimizde çok net ifade edecek olursam elbette bu ekonomik operasyonlar sonucu ortaya çıkan tablolar karşısında milletimiz bir parça bunun değerlendirmesini yapıyor. AK Parti'nin dışında oy verebileceği bir parti hala görmüyor. Türkiye aslında gidişatını salimen devam ettiriyor ama bunun daha büyük bir ivme içerisinde olmasıda bekleniyor. Bunu yapabilecek tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğuna inanıyor. Hala desteğini ve teveccühünü AK Partiye dönük devam ettiriyor. Ben bunu hem sokakta gördüm hem de yapmış olduğumuz anketlerde gördüm. Tekrar söylemek gerekirse yapmış olduğumuz anketler önceki seçimlerden alığımız oy oranının altında olmadığını görüyoruz açıkçası."