SAKARYA’DA VİRÜSTE ÖLEN KİŞİ SAYISI

Yavuz, "Sakarya'daki ölüm sayısı 100 civarında. 3 gündür de benim gördüğüm kadarıyla ölüm yok fakat dediğim gibi ölüm sayısı 100'leri buldu. 3 gündür vefat hadisesi yaşanmıyor ve vaka sayısı da 10’lara kadar düştü." ifadelerini kullandı.

TOYOTA FABRİKASI VE VERGİ İADESİ KONUSU

Toyota fabrikası tarafından Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı vergi iadesi konusu ile ilgili konuşan Yavuz, “Toyota Fabrikası bu durumda bizden tüketiyor gibi gözüküyor. Bu 10 yıl, 20 yıl önce böyle değil miydi? Bu Toyota’nın meselesi değil. Başka illerde sıkıntı içinde. Bu sorunun çözümü için G-gerçekten radikal kararı vermek gerekiyor. Verilecek karardan sadece Sakarya etkilenmiyor. Bu çok basit bir sorun ve mesele değildir. Sıradan değil önemli bir sorundur. Güç birliği yapıp uğraşmalıyız. Bunu da yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla üç defa görüştüm. Sayın bakanımız Berat Albayrak ile konuştum. Bir süre daha kafa yormamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ile çözmeye çalışacağız. İnşallah bu sorunu da eninde sonunda çözeceğiz. Bir alternatif düşündük.Bir formül var kafamızda” diye konuştu.

ENGİN ÖZKOÇ’A GÖRSEM SELAM VERİRİM AYNI MASAYA OTURMAM

Yavuz, “Biz siyaset yapıyoruz. Düşman değiliz. Ancak İstanbul seçimlerinde Engin Özkoç ateş etmeye başladı. Akşam bir hakaret sabah bir hakaret. Kalkıp da aramızda bir şey yok demek bu da tuhaf bir şey. En son 2 yıl önce hasarlı okul konusunda konuştuk. Görsem selam veririm ama bir masaya oturmam. Özkoç’un Sakarya gibi bir derdi yok” dedi.

Engin Özkoç’un Dokunulmazlığın kaldırılması sorusuna cevap veren Yavuz, “Bizim hemşerimiz. Önüme gelse kaldırılması için gönül rahatlığı ile evet derim. Pişman olduğu gün benim için anlam ifade eder” dedi.

TATANGALAR SAYFASI İLE SOSYAL MEDYADAN BİZE DALDILAR

Sakaryaspor konusunda açıklamalarda bulunan Ali İhsan Yavuz, Sakaryaspor’da kayıp 2 buçuk milyon lira konusunda “Kayıtlarına girdi oradan başka bir yere gitti demedim ki. Bunu bana söyleyen bana cevap veren başkanlar” dedi.

Yavuz, “Benim hedefim Cumhur Genç değildir. Ben sizi tenzih etmiştim. Siz çıkıp açıklama yapmışsınız. Tebrik ediyorum onu. Güzel de götürüyor şuanda. Spora olan ilgimde Cevat Ekşi’nin payı çok yüksektir. Benim derdim kişisel değil, iyi çalışan bir mekanizme oluşturalım. Kaynakları kılı kırk yararak kullanalım. Kaynak Sakaryaspor’a gitmese, yola hastaneye gidecek o kaynak. Tatangalar sayfası ile sosyal medyadan bize bir daldılar. Başkanın çıtı çıkmadı. Yeri geldiği zaman şu zengini arar mısın diyorsun. Bunu söylüyorsan bu hukuku korumak senin boynunun borcu. Tatangalar adına biri yazdığında… Birisi çıkıp milletvekillerini köşeye sıkıştırıyorlar. Bunun arkasından bir şey isteyecekler dedim. Biz siyaseti öyle yapmıyoruz. Biz sizin bildiğiniz insanlardan değiliz. Hukukumuzu koruyalım. Doğru bir mekanizma geliştirelim.” Diye konuştu.

SAKARYA’DA İÇİNDE EĞİTİM YAPILAN HASARLI OKUL YOK

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Hasarlı okullar konusunda Engin Özkoç’un söylediği 21 okul hasarlı değildi. İçinde eğitim yapılamaz değildi. Yer yer güçlendirilmesi gereken okullardı. Hasarlı olarak boşaltılan okullardan hiç biri Engin Özkoç’un dediği okullardan biri değildir. Şuanda Sakarya’da içinde eğitim yapılmasına rağmen hasarlı olan bir okul bile yoktur. Şartları karşılamayan okul binalarında iyileştirmeler devam edecek” dedi.

NOSTALJİK TRAMVAY İÇİN İSTEK YOKSA OTURUP DÜŞÜNÜLMESİ LAZIM

Yavuz, “Nostaljik tramvay konusunda nabzını iyi tutmamız lazım. Bu yapıldıysa ve yapılsın diyenlerin oranı yüksekse yapılsın. İstek yoksa oturup düşülmesi lazım.” Dedi

SİYASETE DEVAM EDECEK Mİ?

Milletvekilliğinde 3. Dönemi içerisinde olan Yavuz, “Arzu ediyorum ki yeni arkadaşlar ortaya çıksın. Bizde kenarda köşede bize düşen neyse o görevi yapalım. Bu partide bu davada hayatımın sonuna kadar katkı sağlayacağım.”