AK Parti Genel başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, muhalefetin erken seçim çağrısı ile ilgili yaptığı açıklama sonrası CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sosyal medya hesabından Yavuz’un açıklamlarını itiraf gibi açıklama olarak değerlendirmişti.

Özkoç’un paylaşımları sonrası yazılı açıklama yapan Yavuz, Özkoç’un manipilasyoncu olduğunu söyledi.

Peki bu tartışma nasıl alevlendi?

ÖZKOÇ : 'YAVUZ İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA YAPMIŞ'

Yavuz’un DHA’ya yaptığı açıklamada belirttiği şu ifadeler Özkoç’un dikkatini çekti. 

"Biz neden yeniden bir seçim kargaşasının içerisine Türkiye’yi sokalım? Kaldı ki seçime gidilmesi halinde Sayın Cumhurbaşkanı'mız kendi siyasi hayatını, siyasi ömrünü de bir anlamda azaltmış oluyor. Demek ki nereden bakarsanız bakın Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da seçim kararı alması asla kata muhtemel gözükmüyor." ifadelerini değerlendiren Özkoç, bu açıklamaları itiraf gibi açıklama olarak değerlendirdi.

Özkoç, 'Yani seçim olsa kazanamayacak erken seçimden korkuyoruz diyor’ paylaşımı ile Yavuz’a yüklendi.

YAVUZ’DAN CEVAP GECİKMEDİ!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un bu sözlerle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz’a yüklenmesi sonucu Yavuz, yazılı bir açıklama yaparak Özkoç'a sert bir şekilde cevap verdi.

'HADİ ORADAN MANİPÜLASYONCU'

Yavuz, 'Hala anlamamış olan ya da anlamak istemeyen CHP zihniyeti yine meseleyi çarpıtmaya kalkışmış. Çarpıtma başı olmak için de ilk hamleyi CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç yapmış.

Güya ben, "seçime gitmeyelim, seçimi kaybederiz" demişim. Hadi oradan manipülasyoncu. ‘’ ifadelerini kullandı.

YAVUZ DHA’YA VERDİĞİ RÖPORTAJIN ÇARPITILDIĞINI BELİRTEREK YAZILI BİR AÇIKLAMA YAPTI

Yavuz'un açıklamaları şu şekilde;

'1 Artık Parlamenter sistem değil Cumhurbaşkanlığı sistemi var. Cumhurbaşkanlığı sisteminde de akşamdan sabaha seçim kararı alınmaz, alınamaz. Dolayısıyla iş zamanı iş, seçim zamanı seçim yapılır.

2) Anayasamıza göre meclisin seçim kararı alabilmesi için nitelikli çoğunluğa ihtiyaç vardır.  Bu çoğunluğu da bugün herhangi bir ittifak grubu sağlayamamaktadır. Aslında tam da bunun için sistem değişmiştir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, seçimlerin zamanında yapılmasını öngören bir sistemdir. Dolayısıyla Meclisin erken seçim kararı alabilmesi, bu yönüyle de pek olası gözükmemektedir.

3) Elbette Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte Meclisi de seçime götürme imkânına sahiptir. Ancak bu imkânı kullanması için hiçbir neden yoktur. Zira Sayın Cumhurbaşkanımız, 5 yıllığına seçilmiştir. Tam da devasa yatırımların yapıldığı, peş peşe temel atmaların ve açılışların gerçekleştirildiği, aşı sayesinde salgın sürecinin hafiflemesiyle Türkiye'nin daha büyük bir yükselme trendi içine girdiği bir zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız niçin bu yetkiyi kullansın? Kaldı ki Sayın Cumhurbaşkanımızın Anayasa gereği bir dönem daha Cumhurbaşkanı olma hakkının bulunduğu ve erken seçime giderek bu süreyi kısaltmanın da manasının olmadığı açıktır.'

HAKİKATİN PEŞİNDE OLMAK ONLARA GÖRE DEĞİL

İşte baştan sona bu şekilde olan açıklamamdan, bizim seçimden kaçtığımızı çıkartmak, ancak CHP zihniyetince ve Özkoç'ça mümkün olabilir. Zira hakikatin peşinde olmak onlara göre değildir. Onlar çarpıtacak, yalana tevessül edecek, manipüle edecek... Bunu da büyük bir iş yapıyor psikolojisi içinde yapacaklar.

YALANIN SİYASETİNİ YAPIYORLAR

Biz Milletimizle kol kola daha aydınlık yarınlara doğru yol almaya inşallah devam edeceğiz. Bu zihniyet varsın yalanın siyasetini yapmaya devam etsin…

SEÇİM 18 HAZİRAN'DA

Yavuz, seçimin 18 Haziran 2023'te olduğunu söyleyerek konuyu tartışmaya kapattı.