TV 264 Ekranlarında her Cuma akşamı saat 21.00'de ekranlara gelen ve şehrin gündemini belirleyen Gazeteciler Soruyor programında bu hafta AK Parti'nin tamamlanan kongre süreci masaya yatırıldı. Zafer Tokuş'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa Halk 54.com Genel Yayın Müdürü Hüseyin Cumalı, Yenisakarya Gazetesi Genel Koordinatörü Engin Arapoğlu ve  Adayorum.com köşe yazarı Safa Polat katıldı.

AK Parti 7.Olağan İl Kongresinde tek aday olarak girerek yeniden göreve seçilen Yunus Tever ve listesinin de konuşulduğu programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un il ve ilçe kongrelerinde listelere müdahale edip edilmemesi tartışması damga vurdu. 

Hüseyin Cumalı, AK Parti'nin İl Yönetimi listesinde Ali İhsan Yavuz'dan esintinin olmadığını ve Yavuz'un Adapazarı kongresinde devreye girmesine rağmen Erol Aydın'ın seçildiğini söyledi. Safa Polat ise, Yavuz'un müdahale etmeme konusunu parti içi istişare kültürü açısından bilinçli yaptığını iddia etti. 

ADAPAZARI İLÇE KONGRESİ
Programda konuşan Gazeteci Hüseyin Cumalı, "Ali İhsan Yavuz, "Adapazarı ilçe kongresinde devreye girdi ama Erol Aydın seçildi. Orada bir yenilgi var. Erenler'de Ali İhsan Yavuz sıkıntı yaşadı. İl kongresinde de listeye karışmadıysa yani bunlar kulislerde konuşuluyor. Doğrudur yanlıştır ben onu bilmem kulisleri dillendiriyorum. Ali İhsan Bey Genel Başkan Yardımcısı, en güçlü olduğu dönemler. Konrede mesela AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yavuz'a, 'Kardeşim' diyerek ne övgüler dizdi. Neden çünkü Ankara'da beraberler. AK Parti sözcüsünün devamlı övdüğü Yavuz, mesela Adapazarı seçimlerinde gitti ama Erol Aydın kazandı" dedi.

YAVUZ OLAYI ÇEKİŞMEDEN UZAKLAŞTIRMAK İSTEDİ
​Gazeteci Safa Polat ise, "Ben Hüseyin Cumalı'ya sormak istiyorum. Geçen programlarda da söyledik. Mesela AK Parti'nin MYK toplantılarında Ali İhsan Yavuz Recep Tayyip Erdoğan'ın direk yanında yer alan isimlerden biri. Yani güçlü bir isim. Peki şuna gelelim bu kadar gücüne rağmen müdahele etmemesi parti içi istişareyi çalıştırmak istediği için miydi yoksa gücü olmadığı için mi? AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı bir yerde çok net saldırırsa istediği gibi olur orası Acaba Ali İhsan Bey burada yapılması gerekenler yapılsın parti tabanı buna karar versin diyerek geri durdu da başkaları mı bu işin içine girdi? Ali İhsan Bey doğrusunu mu yapıyor, sanki olayı siyasi çekişmeden uzaklaştırmaya çalışıyor" diye konuştu.

Cumalı, "Eğer Yavuz, Safa Polat'ın dediği gibi yaptıysa en doğrusunu yaptı Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı olarak herkese eşit mesafedesin. Burada iki bakış açısı var. İl Başkanlığı ve yönetimi. Birincisi İl Başkanlığında Yunus Tever ismi üzerinde bir uzlaşı vardı.Yönetimde Ali İhsan Bey'in esintilerinin olmaması da ilginç" dedi.

Safa Polat son olarak ise, "Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul seçimlerini emanet ettiği bir isim kusura bakmayın istediği yerde istediği listede müdahale eder. Eğer orada bir müdahale yoksa o parti içi istişare ve demokrasi kültürünün devamını istediği içindir. O bir yenilgi değildir" diye konuştu.