KİM NE DEDİ!

1-)  CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Twitter’deki sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın bir fotoğrafını paylaşarak, “ Merak etmeyin Erdoğan’ın enkazını kaldıracağız. Türkiye refah ve kalkınmış bir ülke haline gelecek. Ekonomik sorunlar bitecek. Türkiye’ye lazım olan sağlam bir sistem! Yapacağız!” diye yazdı.

2-) Bu sözler üzerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Açık söylemek gerekirse karşımızda tipik bir Orta Doğu'daki Baas Partisi üslubu var. Devlet Başkanını tehdit etmek Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanını tehdit etmek. Hem seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı vicdansızca, akılsızca, ahlaksızca bir tavırdır. Hem de Cumhurbaşkanımızı seçmiş olan milletimizin iradesiyle kavga etmenin yeni bir biçimidir” dedi.

3-) Türkiye’nin gündemine oturan bu gelişme sonrasında her iki gruptan karşılıklı sert mesajlar sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Suların bir türlü durulmadığı sıcak gündem Sakarya’da da bütün hararetiyle sürdü. CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş konuyla ilgili yaptığı açıklamada Engin Özkoç’u savunurken,  AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever sözlerinden dolayı Özkoç’a sert bir dille yüklendi.

4-) Türkiye günlerdir Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖPDY) siyasi ayağı konuşurken, bir yandan da Engin Özkoç’un ‘Enkaz’ çıkışını konuşmaya başladı. Tansiyonun düşmediği tartışmalar sürerken, bu kez devreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz devreye girdi.

5-) Sosyal medya hesabından FETÖ imamı olarak bilinen Mahmut Y. isimli bir kişiyle Özkoç’un birlikte 2014 yılında çekilen videosunu yayınlayan Yavuz, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hepimize çamur atması, gittikçe hırçınlaşması, Hasarlı Okullar, Tank Palet ve benzeri birçok konuda envaiçeşit yalanlarla kafaları karıştırmaya çalışmasının sebebini anlıyor musunuz? İddia ediyorum daha da hırçınlaşacak. Çünkü dahası da var” sözlerine yer verdi.

6-) Bu paylaşım sonrasında sıra Engin Özkoç’a geldi.  Özkoç önce “Parsel parsel Melih, videoyla kanıta ne gerek var. Pensilvanya’daki akıl hocana sorsaydın ya beni tanıyor mu? Senin FETÖ’cü olduğunu kanıta bile gerek yok. Kendi partililerin bile Ankara’yı FETÖ’ye parsellediğini söylüyor” sözlerine yer verdi.

7-) Özkoç bununla da sınırlı kalmadı. Dün yaptığı paylaşımda, “Ali İhsan Yavuz, FETÖ’cü kardeşleriyle aynı pilavı kaşıkladığından FETÖ’nün içini iyi bilir. Hakkımda öyle karnından konuşmak yok ne biliyorsan çık açıkla. Yoksa yine “Hiçbir şey olmasa bile kesin bir şey oldu” mu diyeceksin?” dedi.

8-)  Özkoç, “ Allah’a şükürler olsun ki hiçbir zaman Ali İhsan Yavuz gibi bir FETÖ destekçisi olmadım. FETÖ’cülerin yanında fotoğraf çektirmekten korktuğu bir insan oldum. Hiç kimseden korkum yoktur. Sonuna kadar araştırın, zerre kadar leke bulamayacaksınız” dedi. Özkoç bütün bunları yaparken FETÖ olaylarından cezaevine giren Remzi C. ile İmam olarak adlandıralan Turan Ö. ile birlikte Yavuz'un yemekte dua eden bir kare fotoğrafını da paylaştı.

9-) Dün akşam itibariyle atılan bu mesaj sonrasında ortam daha da ısındı. Bu saatten sonra sosyal medya üzerinde kim ne paylaşır bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki siyaset önümüzdeki günlerde daha da sertleşecek.