Yeniden Refah Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Erkan Turan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Engin Yaman, Osman Kahraman, Olcay Dinçer ile il tanıtımdan sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Avcı cuma günü Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis’i makamında ziyaret etti.

“Fedakârca mücadele ettiler”
Pandemi döneminde fedakârca çalışan sağlık çalışanlarına partisi adına teşekkürlerini sunmak için ziyarette bulunduklarını belirten Yeniden Refah Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Erkan TURAN; “ Ben partimiz adıma Sayın Hocam nezdinde tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim. Pandemi sürecinde Sakarya Üniversitesi Araştırma Hastanesinde görev yapan hemşire, doktor ve diğer tüm personel bu zor süreçte fedakârca mücadele ettiler. Covit-19 Virüsü nedeniyle insanlar birbirlerinden kaçarken onlar ailelerinden ayrı kalarak hastalarının yanında görevlerini hayatlarını riske atarak sürdürdüler. Bu süreçte maalesef birçok sağlık çalışanımız ve bilim insanız Covid-19 Virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Hayatını görevlerini yaparken kaybeden tüm sağlıkçılarımıza Allah’tan rahmet diler, bir kez daha tüm sağlık personeline teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Yeniden Refah Partisi adına Başhekim Doç Dr. Firkret Halis’e takdim edilen teşekkür plaketinin ardından, SEAH Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis ziyaretten memnun olduğunu ifade ederek “Pandemi sürecinde ben gerek hastanemizde gerek ilimizde gerek ülkemizde çalışan sağlık çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten fedakârca ve kahramanca çalışmalarına devam ediyorlar.” dedi.

“Covid -19 Virüsü ile savaşta en ön safta yer aldılar”
Yeniden Refah Adapazarı Başkanı Erkan Turan ve beraberindeki heyet daha sonra SEAH Başhemşire Yavuz Bingöl’e de bir teşekkür plaketi taktim etti. Başkan Turan “ Temelinde İnsan sevgisi ve şefkat olan kutsal bir mesleği icra eden tüm hemşirelerimize partim adına teşekkür ederim. Hastalarına bir anne şefkati ile sürdüren hemşirelerimizin pandemi sürecinde Covid -19 Virüsü ile savaşta en ön safta yer alarak görevlerini çok büyük bir özveriyle sürdürdüklerini müşahede etmekteyiz. Hiç kuşkusuz bu özveri hiçbir değer ile ölçülemez. Bugün ben ve yönetim kurulu üyelerimiz Sayın Yavuz Bingöl’ü ziyaret ederek huzurlarında tüm hemşirelerimize teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

“Hayatını kaybeden sağlıkçılar şehit olarak kabul edilmeli”
Yeniden Refah Partisi Adapazarı İlçe yönetiminin ziyaretinde yer alan tanıtımdan sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail AVCI yaptığı açıklamada son bir senedir ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen Covid-19 Virüs salgınının sağlık çalışanlarının ifa ettiği görevin ne kadar hayati olduğunu gösterdiğini ifade etti. Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesini ifade eden İl Başkan Yardımcısı İsmail AVCI ; “ Doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarımız pandemi sürecinde kahramanca mücadele ettiler. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendi ailelerinden, çocuklarından aylarca uzak kalarak görevlerini sürdürdüler. Bu zor zaman zarfında hayatını Covid-19 Virüsü nedeniyle görevlerini yaparken hayatını kaybeden doktor, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımız oldu. Çok yorgun ve stres yüklü sağlıkçılarımızın zor çalışma koşullarının göz önünde bulundurarak bu süreçte milletçe sağlıkçılarımızın yanında olarak kendilerine yardımcı olmalıyız. Ben tüm fedakâr sağlıkçılarımıza teşekkür ederken hükümete de burdan bir çağrıd bulunuyorum. Sağlık çalışanlarımızın salgın hastalık nedeniyle hayatını kaybetmesi ya da hastalanması durumunda meslek hastalığı ve şehitlik payesi ile ilgili özel yasal düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesini ve Covid-19 Virüsü mücadelesinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın şehit olarak kabul edilmesi yönünde çağrıda bulunuyorum” dedi.