Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanlığı içinde bulunduğumuz hicrî Muharrem ayı münasebetiyle zengin etkinliklerle bolluk, bereket ve paylaşımın sembolü Aşure Günü’nü Sakaryalılarla kutlayacak. 24 Ağustos Salı günü 12.00’de kurulacak stant ve çadırlarda Kur’an-ı Kerîm tilaveti ve dualar eşliğinde aşure pişirilirken bir yandan Mehteran Gösterisi, Karagöz ve Hacıvat ile çocuk etkinliği, yine çocuklar için Pamuk Şeker ikramı, Osmanlı Şerbeti ikramı ve çay ikramları yapılacak.

Hz. Nuh (aleyhisselam)’ın Hakk’ı tebliğini görmezden gelenlere yüzyıllarca sabırla tebliğe devam etmesini, Allah (cellecelâluh)’un emrine teslim olarak dağlarda gemi inşa etmesi ve hepimizin bildiği ‘Büyük Tufan’ ile Hakk’a, hakikate, doğruya, iyiye, güzel ve faydalı olana kayıtsız kalarak iman etmeyenler helak olurken, Hz. Nuh (aleyhisselam) ve ona iman edenler bu büyük felaketten sağ salim kurtuldular.

Aşurenin içinde yer aldığı Muharrem ayı aynı zamanda Hz. Peygamber (sallallahualeyhivesellem)’in torunu Hz. Hüseyin (radıyallahuanh)’ın ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın Kerbela’da şehit edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin (radıyallahuanh) ve arkadaşları, bu hadisedeki asil duruşu ve haksızlıklar karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkûm edilmiştir.

Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de “farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları”, “birlik” gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir.

Yine kadim kaynaklarımıza göre; Hazreti Musa (radıyallahuanh)'ın Kızıldeniz'den geçerek İsrailoğulları'nı Firavundan kurtarması, Hazreti Adem (radıyallahuanh)'ın tövbesinin kabul edilmesi, Hazreti İdris (radıyallahuanh)'ın diri olarak göğe yükseltilmesi, Hazreti İbrahim (radıyallahuanh)'ın ateşte yanmaması, Hazreti Yakup (radıyallahuanh)'ın oğlu Yusuf'a kavuşması, Hazreti Eyyub (radıyallahuanh)'ın hastalıklarının iyileşmesi, Hazreti Yunus (radıyallahuanh)'ın balığın karnından çıkması ve Hazreti İsa (radıyallahuanh)'ın doğumu ve ölümden kurtarılarak göğe yükseltilmesi gibi hadiselerin de bugün yaşandığı rivayet ediliyor.

Tüm bu kıymetli, hikmetli ve bereketli hadiseleri hatırlayarak, 24 Ağustos Salı günü 12.00’de kurulacak stant ve çadırlarda Kur’an-ı Kerîm tilaveti ve dualar eşliğinde aşure pişirmeye, Mehteran Gösterisi’ni izlemeye, çocuklarımızla Karagöz – Hacıvat gösterimini buluşturmaya, çocuklarımıza Pamuk Şeker ikram ederek bu kutlu hadiselerle evlatlarımızı buluşturmaya, Osmanlı Şerbeti ve çay ikramlarımızı kabul etmeye tüm Sakaryalı hemşerilerimizi davet ediyoruz.