Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanı Hidayet Kaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak içinde bulunduğumuz hicrî Muharrem ayı münasebetiyle zengin etkinliklerle bolluk, bereket ve paylaşımın sembolü Aşure Günü’nü Sakaryalılarla heyecan ve coşku ile kutladık. Sakaryalı hemşerilerimizin gösterdiği ilgiye yürekten teşekkür ederiz.

24 Ağustos Salı günü 12.00’de kurulan stant ve çadırlarda Kur’an-ı Kerîm tilaveti ve dualar eşliğinde aşuremizi pişirdik. Bir yandan Mehteran Gösterisi, Karagöz ve Hacıvat ile çocuk etkinliği, yine çocuklar için Pamuk Şeker ikramı, Osmanlı Şerbeti ikramı ve çay ikramları yapıldı.

Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu manevî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de “farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları”, “birlik” gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yaptık, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam ettik.

Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak bundan sonra da halkımızla biraraya gelmek için her fırsatı değerlendirmeye, halkımızın gösterdiği yüksek teveccühe layık olmaya çalışacağız. Bir kez daha ilgi gösteren, ikramlarımızı kabul buyuran 7’den 70’e tüm Sakaryalılara teşekkürlerimizi arz ederim.