İYİ Parti Pamukova İlçe Başkanı Kemalettin Yörük, Pamukova Cihadiye Mahallesi içinde bulunan sulu tarım sit alanı olarak geçen tarım arazisine Büyükşehir Belediyesinden Tavuk çiftliği yapımına izin çıktığını fakat, sulu tarım sit alanı olan bölgelerde bir kulübenin dahi yapılmasının yasak olduğunu belirtti. 

İYİ Parti Pamukova İlçe Başkanı Kemalettin Yörük: ''Cihadiye Köyü meyve bahçelerindeyiz. Yukarıda görünen sarı bina Pamukova sit alanı ilan edilmeden önce yapılan bir tavuk çiftliği. Yanındaki bahçe bir çiftçi arkadaşımızın 70 Dönüm meyve bahçesi. Biz bu bahçeye bir kulübe yapamıyoruz. Neden yapamıyoruz. Sulu tarım arazisi olduğu için. Ama ne hikmetse karşıdaki sarı binanın sahibi büyükşehirden onayı almış, karşı araziye tavuk çiftliği yapacak. Bizim Pamukovalı hemşerilerimiz, Bilecik, Osmaneliye tavuk çiftliği yaptılar neden, burada yasak olduğu için. İzin verilmediği için. Bu ensesi kalın insanlara mı kanun geçersiz kalıyor sadece'' diye belirtti. 

Yörük: ''Bu durumu Pamukova Belediyesine, Büyükşehir Belediyesine, Ankara'da bulunan Bakanlıklara kadar ileteceğiz. İYİ Parti olarak konunun takipçisi olacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bu kadar büyük ayrımcılık olmaz. Bu meyve bahçeleri buradayken yapılacak olan tavuk çiftliği azot saçan bir yer. Fanlarından dışarıya azot verir.  Azot özelikle meyve üreticisinin düşmanıdır. Çiftçilerimiz bilirler bunu. Bu durumun takipçisi olsunlar. Pamukova belediyesi de iktidar partisinin belediyesi, Büyükşehir belediyesi de iktidar partisinin belediyesi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce'ye buradan sesleniyorum, seçim zamanı halka buradan nasıl seslendiniz, 'Ben Pamukova'nın öz evladıyım' dediniz. Amacınız çiftçiyi bitirmek mi. çiftçi zaten bitik durumda. Üzüm ihracatı yasaklandı. Açmaya çalışıyorlar ama bu sene herkes üzümüne sirke döktü'' diye ifade etti.