Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili Harun Raşit Yüksel, gençlere seslenerek, "Fikirlerini hiçbir baskı altında kalmadan hür bir şekilde ifade eden , şairin de dediği gibi kim var denilince sağına ve soluna bakmadan fert fert ben vardım diyen gençler olarak gelin tanış olalım bu yolda emin adımlar ile birlikte yürüyelim." dedi.

Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili Harun Raşit Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"1946 yılında ''Yeter söz milletin'' diyerek başladığımız bu yolculuk,o günün şartlarındaparti devletine,bir zümrenin hakimiyetine ve kurtuluşundan kuruluşuna; egemenliği Millet'e veren anlayışın yok oluşuna karşı ''Yeter'' diyen Demokrat Parti bu gün de aynı saik ile yollarda. Aynı inanç ve hassasiyetle, o günden bugüne oluşturduğu kurumsal hafızasındaki birikimle, Türkiye'nin muasır medeniyet olması yolunda kat edilen mesafedeki emeği ile Türkiye'ye yeni bir yön,yine bir ''doğru yol'' çizmek için yollarda. Bizler için geri döndüler dediler, aslında biz hiç gitmedik ve ilelebet milletimiz için var olacağız. Çünkü fikirler asla öldürülemez.

1900'lü yılların başında dünyada malum İngiltere'nin güneşi batmayan sömürgeciler imparatorluğu var. Kral ile sömürgeciler bakanı arsında bir konuşma cereyan ediyor. Bakan krala üç sor soruyor. Birinci soru:"Efendim bir gün gelipte İngiliz sömürgeleri ile İngiliz donanmaları arasında bir tercih durumunda kalsanız hangisini tercih edersiniz?" Kral hiç düşünmeden: "tabi ki donanmayı tercih ederim çünkü bu donanma bana bu sömürgeleri tekrar kazanır." Doğru düşünce değil mi? Peki ikinci soru:"Britanya ile donanma arasında bir tercih yapacak olsanız?"Kral hiç düşünmeden"Tabi ki Britanya'yı tercih ederim çünkü Britanya bana bu donanmayı çıkarır bu donanma da sömürgeleri tekrar kazanır." Üçüncü soru ise çok ilginç: "Efendim Britanya ve Shakspeare arasında bir tercih durumunda kalsanız hangisini seçersiniz?"Kral yine hiç düşünmeden"Tabi ki Shakspeare"diyor ve ekliyor "Çünkü Shakspeare yaşarsa, onun fikirleri, mantığı, eserleri ve felsefesi yaşayacak olsa ete kemiğe bürünecek bir İngiliz adamı bir İngiliz tipi ortaya çıkacak İngiliz adamı O Britanya'yı kuracak onlar da o donanmayı kuracak o donanmalar da kalkıp tekrar o sömürgeleri kazanacak." Bakın ne yaptı. Güneşi Batmayan Britanya'yı bir kenara koydu Shakespeare'ı bir kenara koydu.

anekdot bize şunu gösteriyor Türkiye'nin kurtuluşu da Demokrat Parti'nin kurucusu olan Merhum Adnan Menderes'in fikir ve bizlere öğütlediği yaşam tarzıyla Gültekin Uysal'ın Önderliğinde olacaktır. Demokrat Gençler olarak konuşan Türkiye diyoruz. Bizler Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal ile hür bir şekilde konuşuyor, müzakere ediyor fikir üretebiliyoruz. Demokrat Parti Gençlik Kolları Başkanlığı olarak vatan ve milletimiz için çalışacak ve çalışan arkadaşlarımıza kapılarımızı açacağız. Hep birlikte Büyük Türkiye için gayret göstereceğiz.

genç arkadaşlarıma sesleniyorum: Fikirlerini hiçbir baskı altında kalmadan hür bir şekilde ifade eden , şairin de dediği gibi kim var denilince sağına ve soluna bakmadan fert fert ben vardım diyen gençler olarak gelin tanış olalım bu yolda emin adımlar ile birlikte yürüyelim. Ve sözlerimi Malcolm X'in şu sözü ile bitirmek istiyorum bütün uyuyanları uyandırmak için bir tek uyanık yeter."