AK Parti Sakarya 7. Olağan İl Kongresi, saatler 12.00'de Serdivan Spor Salonu'nda başladı.Kongreye tek aday olarak katılacak olan Yunus Tever, bir kez daha il başkanlığı görevine seçilecek.  Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya'nın bugün yine çok önemli bir tarihe imza attığını belirterek, katılımcıları selamladı. 

Şuan ki atmosterin çok daha farklı olduğunu dile getiren Tever, "Üç yıl önce bugün, yine bu salonda partimizin 6. Olağan kongresini hep birlikte gerçekleştirmiştik. Şu an ki atmosferden çok daha farklı; çok daha coşkulu, çok daha kalabalık ve salondan içeri sığmayan bir insan topluluğuyla karşı karşıyaydık. Belki bugün salgın sebebiyle sayısal olarak aynı çoğunlukta bir arada değiliz fakat aynı ruhu yaşayan, aynı inanca ve aşka sahip, aynı heyecanı duyan kalp atışlarını bugün bu salonda en derinden hissettiğimi öncelikle belirtmek istiyorum." dedi.

"KONGRELER KADROLARI TAZELEDİĞİ KURALLARDIR"
Tever, "Kongreler, AK Parti’nin kendini yeniden tanımladığı ve kadrolarını tazelediği kurullardır. Bizlerin düğün günleridir. Siyasi partilerin öncelikle kendilerini gözden geçirdikleri, bir durum muhasebesi yaptıkları, kim olduklarını hatırladıkları önemli süreçlerdir. Yaşanan salgın sürecine rağmen üç kez ertelemek zorunda kaldığımız kongrelerimizi aldığımız tedbirler çerçevesinde tüm ilçelerimizde başarıyla icra ettik ve bugün İl Kongremizde hep bir aradayız" dedi.

"YARINLARA TAŞIYACAĞIZ"
Kongrelerde, partilerinin 2023 seçimlerine hazırlayacak yeni bir teşkilat yapısı inşa etmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Tever, "Toplumun her kesimini kucaklayan yeni kadrolarımızla, hem 20 yıllık geçmişimize sahip çıkacak, hem de geleceğe yönelik hedeflerimizi bu teşkilat yapılarımızla yarınlara taşıyacağız inşallah. Bizler; gecesini gündüzüne katan, cesur, kararlı ve yürekli bir Genel Başkan ile birlikte çalışıyoruz. Ülkesi ve milleti için durmaksızın mücadele eden, ümmetin derdiyle dertlenen, mazlumların sesi olan liderimizle, Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürümek bizim için bir şeref ve onur vesilesidir. Siyasette var olmanın en büyük motivasyon kaynağıdır" dedi.

"DAVAMIZDAN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çizgilerinden ve davalarından asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Tever, önlerinde çok önemli bir yol haritası olduğunu belirtti. Tever, “O da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyonudur. Bu vizyonun hayata geçirilmesi için her bir teşkilat mensubu kardeşime çok önemli sorumluluklar düşüyor. Her birimizin bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ ideali için tüm gücümüz ile çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

"SAKARYA İÇİN HAYALLERİMİZ VAR"
Tever, "Salgının yol açtığı sorunların yükünü azaltmak için doğrudan ve dolaylı desteklerle milletimizin yanında yer alan hükumetimiz, zamanında aldığı başarılı karar ve tedbirler ile vatandaşlarına kalkan oldu. Bizim Sakarya’mıza dair hayallerimiz var, ülkemize dair hayallerimiz var. Bizim adımız AK Parti, Bizim Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Allah’ın İzniyle karanlık hesapları bir kez daha bozacak, sinsi ittifakları bir kez daha yerle bir edeceğiz." dedi.

"PAROLAMIZ BELLİ; AZ LAF ÇOK İŞ"
Tever, "Zerre kadar gevşemek yok, rehavet yok, durmak yok. Parolamız belli; az laf çok iş. Bu anlayışla az uyuyacak, inançla, sabırla, aşkla, yorulmadan, dinlenmeden çok çalışacağız. Sakarya’ya yakışanı yapacağız. Bizim bir davamız var. Bizim bir heyecanımız var. Hep beraber dava aşkımızla, tükenmeyen enerjimizle, yüzümüzdeki gülümseme ve halka hizmet inancımızla çalışacağız." dedi.

"KAPILAR ARDINDA SİYASET YAPMADIK"
Tever, Bizler, birileri gibi asla kapalı kapılar ardında siyaset yapmadık. Milletimizle kucaklaşmadan insanımızın gönül sıcaklığını hissetmeden siyaset yapanlar, sufleyi milletten değil, başka yerden alanlardır. Yalanla, iftirayla, tezviratla, imayla siyaset yapanların halktan uzak durmalarının sebebi hep bu sığ üsluplarının yüzlerine vurulacağını bilmeleridir. Zaten bunların milli meselelerde dahi nasıl bir duruş sergilediklerini milletimiz alenen görmektedir." dedi.

Tever, "Milletimizin gücünün üstünde hiçbir güç tanımadım ben diyen Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dün olduğu gibi bugün de siyaset yapıyoruz. Siyasetteki gayemiz, hizmetkârı olduğumuz milletimizin gönlünde ve hayır duasında yer almaktır. Başka da bir gayemiz ve amacımız yoktur." dedi.

"EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİZ"
Tever, "Bu süreçte destekleri ve özverilerinden dolayı teşkilatımızdaki her bir kardeşimize, dava arkadaşımıza, büyüklerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde eksiklerimiz ve istemeden de olsa hatalarımız muhakkak olmuştur. Dava arkadaşlarımız burada, lütfen haklarını helal etsinler. 2023 hedeflerimize de güçlü teşkilat yapımızla birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz inşallah." dedi.

"HAZIRMISIN SAKARYA?"
Sakarya’ya yakışanı yapacaklarını, Cumhur İttifakı olarak Devlet için, vatan için, hep beraber hareket ederek çalışacaklarını ifade eden Tever, Kadın Kollarıyla, Gençlik Kollarıyla ve tüm teşkilat mensupları ile çalmadık kapı bırakmayacaklarını söyledi. Tever, “İşte Sakarya teşkilatı burada! Evet. 2023’ e doğru giderken yeniden bir tarih yazmaya; Liderine, Başkomutanına, Cumhurbaşkanına sahip çıkmaya hazır mısın Sakarya?” diye sordu.