AK Parti'de uzun yıllar çeşitli kademelerde görev ve basın danışmanlığı yapan Samet Serbest, Merkez Bankasının politika faizini yüzde 16'ya düşürmesi ve döviz kurunun artışının ardından zehir zemberek bir açıklama yaptı.

Merkez Bankasının bir önceki kararını açıkladığı 23 Eylülde üyeliğini sonlandırdığını duyuran Serbest, doğru karar verdiğini "AK Parti artık vizyonunu kaybetmiş. Halkın refahını düşünmeyen çıkar odaklı bir parti haline gelmiştir. Ülkemiz ve memleketimiz açısından endişeliyim. Allah memleketin yardımcısı olsun..." ifadeleriyle paylaştı.

Samet Serbest'in o açıklaması şöyle:
"Merkez Bankası Politika faizini %18'den %16'ya indirdi. Ben artık ekonomi yönetimi olduğuna inanmıyorum.

Dolar kurundaki 1 kuruşluk artış Kamu ve Özel borcu hesaplandığında 4.4 Milyar Türk lirası devlete yük getiriyor. Alınan faiz indirimi kararıyla birlikte 110 Milyar Türk Lirası (11.6 Milyar Dolar) ek yük geldi.

Gıda enflasyonunun %50-%60’larda gezdiği bir ülkede. Üretimin, hammadde ve yarı mamul girdilerinin dövizle olduğu, hatta bakliyatlarının bile ithal olduğu bir ülke ekonomisinde bu şekilde doların önünü açarsanız ülke döviz ve enflasyon sarmalına girer halk daha da fakirleşir.

10 Yıldır Üyesi olduğum 2 Yılı İl Gençlik Kollarında 6 Yılı İlçe Ana Kademesinde görev aldığım AK Parti üyeliğimi 23 Eylül Faiz kararı sonrası iptal etmiştim. Bugünkü faiz kararı sonrası aldığım kararın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördüm.

Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti tarihine en basiretsiz Merkez Bankası Başkanı olarak geçecek.

AK Parti artık vizyonunu kaybetmiş. Halkın refahını düşünmeyen çıkar odaklı bir parti haline gelmiştir. Ülkemiz ve memleketimiz açısından endişeliyim. Allah memleketin yardımcısı olsun..."