“ Türkiye’ye bağlanmak korkunç” diyerek Rum kesiminden yardım dileyen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya bir tepki de MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar’dan geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs’ta federal bir çatı altında yeniden birleşme sağlanmasını, aksi halde Kuzey Kıbrıs’ın daha bağımlı hale gelerek Ankara tarafından yutulabileceği ve de facto Türkiye iline dönüşeceği şeklindeki değerlendirmelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Akıncı’nın İngiliz The Guardian Gazetesine verdiği mülakatta, Türkiye-Kuzey Kıbrıs ilişkisiyle ilgili anavatan-yavru vatan tanımlamasına karşı olduğunun, Türkiye'ye ekonomik bağımlılığı azaltmak için de Rum yönetiminden destek istediğinin anlaşıldığını kaydeden Akar, bunun ilk vukuatı da olmadığını belirterek, “Aynı zatın, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı hakkında; 

"Barış Pınarı desek de akan kandır" açıklamasıyla, verdiği bu mülakattaki beyanlarını birlikte değerlendirecek olursak, gaflet ve delalettin ötesinde Türklüğe ve Türk varlığına karşı ihanete varacak bir iradenin sözcülüğünü provokatörce yaptığı anlaşılmaktadır. Bulunduğu makamı daha fazla kirletmeden terk etmesi zarurettir” dedi.

 

“Kuzey Kıbrıs Türk vatanıdır, uğruna şehitler verilerek kılıç hakkıyla elde edilmiş vatan toprağıdır” diyen MHP İl Başkanı Akar, “Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği üzere Mustafa Akıncı, Enosis’in yörüngesine girmiş, Kıbrıs Türklüğünü Rum planlarına tutsak ederek Türkiye’ye ve Türk milletine şükran duyması gerekirken sırtını dönmüş, yüzünü de zalimlere çevirmiştir. Türk milletinin egemenliği ve istiklaline kasteden hain neferler tarih ve mukaddesatımız huzurunda mahkum olacak, bu mahkumiyetin infazı da Türk milletinin feraset sahibi erleri tarafından yerine getirilecektir” ifadesini kullandı.