Erdal Erebilir'in sunduğu ve Nurettin Eryılmaz’ın görsel yönetmenliğini yaptığı Sokak54, önemli isimleri programda ağırlamayı sürdüyor. 

TRT'de yarım asır boyunca Kıbrıs Barış Harekâtı, Bosna Hersek Savaşı, Azerbaycan - Ermenistan Karabağ Savaşı, Irak Savaşı'nın yanı sıra seçimler ve hükümet kurma çalışmalarını yakından takip ederek Türkiye ve dünya kamuoyunu bilgilendiren Mehmet Alkaş, Sokak54'e konuk oldu. 

Alkaş, programda 12 Eylül 1980 Askeri Darbe Dönemi ve haber yayınında Kenan Evren'in bir kelimeyi dahi nasıl takip ettiği, MHP kurucusu Alparslan Türkeş'in son yolculuğuna uğurlanışı, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ölümü ve son yolculuğuna uğurlanmasını, yaşadığı olayları ve çektikleri zorlukları soğukkanlı üslubu ile anlattı.

Dünyada önemli savaş ve olaylara tanık olan düzgün türkçesi ve yorumu ile her akşam TRT haber bülteninde evlerimize konuk olan anchorman Mehmet Alkaş, radyo mikrofonu ve TV ekranından ayrıldıktan 17 yıl sonra ilk kez Sokak54'de kamera ve mikrofon önüne çıktı. 

Ünlü spiker, TRT'de yaptığı görev ve uzun soluklu haber yolculuğunu, geçmişe dönük yaşamları duygu yüklü bir şekilde anlattı.

Mehmet Alkaş kimdir?

1950 yılında Sakarya’nın Hendek ilçesi Karatoprak Köyü’nde doğdu. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi-Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Alkaş, 1973 yılında TRT Erzurum Radyosunda spiker olarak başladı, 1980 yılında TRT Çukurova Radyosunda spikerlik ve ”Gecenin İçinden ve Öğle Üzeri” programının hazırlanıp canlı yayın sunuşu, 1985 yılında TRT haber spikerliği ve “Parlamentoda Bu Hafta”  programının hazırlanıp sundu, 1999-2005 tarihleri arasında Çevre ve Orman Bakanlığı, Halkla İlişkiler Müşavirliği, 2005 yılında Haber Dairesi Başkanlığı ve Genel Müdür Müşavirliği görevlerinde bulundu. 2007 yılında Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurlu Başkanlığına atanan Alkaş, 5 Eylül cumartesi akşamı ana haberde TRT’ye veda ederek emekliye ayrıldı.