Hazırladıkları Projelerle ilgili açıklamada bulunan Kargenç Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Ersel Aydın; “Folk Up! Adlı halk oyunları uygulamalarının paylaşılacağı Erasmus+ Spor Küçük işbirliği ortaklığı projemizin toplantısı için Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deydik. 4 Ülkeye ait halk oyunlarının paylaşım planını yaptık. Buna göre 30 Ağustos 2020 de Karasu’da Uluslararası bir Halk Oyunları gösterisi planladık.

2. olarak Dağda Bir Gün (Day in Mountain) adlı projenin açılış toplantısı için Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’teydik. İlkokul öğrencilerinin doğada egzersiz faaliyetlerini zenginleştirmeye yönelik modüllerin üretileceği toplantı sonunda yine ilçemizdeki öğretmenlere yönelik Eylül ayında dört ülkenin katılımı ile bir eğitim planladık.

Son olarak da Erasmus+ Spor destekleri kapsamında Spor Yoluyla Entegrasyon başlıklı projenin açılış toplantısı için Yozgat Sorgun’daydık. Proje kapsamında dezavantajlı grupların spor ile sosyal hayata dahiliyeti ile ilgili modüller geliştirilecektir. Sorgun Gençlik Derneği’nin koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan projenin modül toplantısı Sakarya’da yapılacaktır” dedi.