GÖVDE GÖSTERİSİ YAPARAK GELEN KUPA

Sakaryaspor tarihinde çalkantılı dönemler yaşansa da, en parlak ve adını tüm Türkiye’ye tanıttığı dönemlerin başında gelen 1987-88 sezonu Yeşil-Siyah’lı camia için farklı bir sezondu. 1’nci lige yeni çıkan o takım, kimsenin tahmin dahi edemeyeceğiz şekilde kupayı gövde gösterisi yaparak kazandı. Sakaryaspor kupaya uzanırken önce Fenerbahçe’yi 5 golle yenip kupanın dışına itti. Sonra ki turda rakip Beşiktaş olurken, temsilcimiz rakibini 4 golle sahadan sildi. Yarı Finale gelindiğinde rakip Zonguldak spor olurken, Sakaryaspor aynı 5 gollü tarifeyi onlara da uygulayarak finalin yolunu tuttu.

KUPA SAMSUN’DA KALKTI

Sakaryaspor kupada yoluna dolu dizgin devam etmiş, önüne çıkan tüm rakiplerine sahayı dar edercesine maçları farklı skorlarla kazanarak adını finale yazdırmıştı. Şehirde takıma olan inancını her zaman göstermiş ve takım neredeyse adeta tüm şehir peşinden sürüklendi. Sakaryaspor finalde ki Samsunspor karşılaşmalarının ilk ayağını Adapazarı’nda oynadı ve sahadan 2-0 galip ayrılmış ve kupanın bir ucundan tutmuştu. Rövanş maçı için Samsun’da sahaya çıkan temsilcimiz 1-1’lik sonuçla kupayı müzesine götürmeyi başararak, tarihinde ilk defa Avrupa Kupalarında mücadele etme hakkı kazanmıştı.

EFSANE HOCA, EFSANE KADRO

1987-88 sezonunda, Necdet Niş teknik yönetiminde; Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Turhan Sofuoğlu, Engin İpekoğlu, Serdar Şenkaya, Sinan Turhan, Kemal Yıldırım'lı kadrosu ile takım tarihindeki en büyük başarısına Türkiye Kupası şampiyonu olarak ulaşmıştır. O sezonun ardından gelen büyük başarı ile birlikte takımın parlayan yıldızları birer birer, İstanbul takımlarının yolunu tutmuştu. (HABERLİSİN)