Yaklaşık 150 sporcu ile ilimiz merkezinde hizmet veren Karate başta olmak üzere Jimnatik,Pilates ve Crossfit alanlarındada hizmet vermekte olan ADA KARATE AKADEMİ antrenmanlarına Fatih Aksoy, Ziada Motasem ve Halime Irak nezaretinde antrenmanlarına devam ediyor. 4 ay önce kurulan kulüp ilk kuşak imtihanını yaşayan sporcular oldukça heyecanlı ve gayretliydiler.

Akademiye kayıtlı yetmiş beş karateci, bir üst kuşağa terfi edebilmek için büyük bir özveriyle  mücadele etti. Pandemi nedeniyle, ebeveynlerin  alınmadığı imtihanlarda, 29 sporcu sarı, 5 sporcu turuncu, 8 sporcu yeşil, 30 sporcu da mavi ve kahverengi kuşaklara terfi etmeye hak kazandı.

Konuyla ilgili olarak, açıklamalarda bulunan Ada Karate Akademi antrenörleri Fatih AKSOY, Halime IRAK ve Ziada MOTASEM şunları söyledi:

“Çocuklarımız  kuşak terfi imtihanına girecekleri için çok heyecanlılar. Hocaları olarak bizler de, onların bu heyecanına ortak oluyoruz. Artan vaka sayıları nedeniyle, öğrencilerimizin ailelerini salona alamadık. İmtihan sırasında sporcularımıza maske taktırdık. Bizler için, çocuklarımızın sağlığı her şeyden daha önemli. Ada Karate Akademi olarak hedefimiz, milli takımlar düzeyinde başarılı karateciler yetiştirmek. Bunun için, elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Yetenekli sporcularımız var. İnanıyoruz ki; disiplinli ve programlı bir çalışma neticesinde, bu çocuklar karatede çok iyi yerlere gelecekler. Temel gayemiz, sporcularımıza Uzak Doğu Dövüş Sanatları’ nın  barışçıl felsefesini aşılayabilmek. Sizlerinde  bildiği üzere, karatede saygı ve disiplin çok önemli. Başarılı bir karateci, karakteriyle de topluma örnek olmak zorunda.  Günümüz gençleri, ne yazık ki, teknolojinin esiri olmuş durumda. Onları bu dijital esaretten ancak spor kurtarabilir. Bu yüzden ailelere tavsiyemiz, çocuklarını mutlaka spora yönlendirsinler. Kuşak imtihanını başarıyla geçen tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz. Sporcularımızın ailelerine de gösterdikleri bu yoğun ilgiden dolayı özellikle teşekkür ediyoruz" dedi.