Türkiye'nın Kupası'nda 86 takımın yarıştığı 3. turda  Sakaryaspor, Diyarbekirspor'u 2-0 yenerek adını 4. tura yazdırmıştı. Ziraat Türkiye Kupası'nda fikstür çekiminde Sakaryaspor'un rakibi ise TFF 1.Lig ekibi Adanaspor oldu. Salı günü saat 19:00'da 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak maçta Erhan Kutlu düdük çalacak. Kutlu'nun yardımcılıklarını Mehmet Mithat Levent ve Mehmet Şengül üstlenecek. 

İKİ TAKIMDA DA KORONA SIKINTISI 

Sakaryaspor'un Türkiye Kupası maçında karşılaşacağı Adanaspor'da koranavirüsü şoku yaşandı. TFF 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'da, rutin koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testler sonucunda, 6 kişinin daha koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı.

Sakaryaspor’un da Adanaspor ile oynanacak kupa maçı öncesinde yapılan koronavirüs testinde ikisi futbolcu ve bir antrenörün testi pozitif çıktı. Bir gün öncede bir oyuncusunun koronavirüse yakalandığını açıklayan Sakaryaspor'da 3 futbolcu kupa maçında oynamayacak. 

RAKİBİN ÜSTÜNLÜĞÜ DİKKAT ÇEKİYOR

Sakaryaspor şuana kadar rakibi Adanaspor ile 30 resmi müsabakada karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Adanaspor 13, Sakaryaspor 5 galibiyet elde etti. 12 müsabakada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Son olarak iki takım 2011/12 sezonunda TFF 1.Lig'de karşı karşıya gelirken Sakaryaspor bu maçta rakibine sahasında 3-2 mağlup oldu.

İki takım arasındaki en fazla gol atılan mücadele 1988/89 sezonunda Adana'da oynanan 3-3'lük beraberlikle biten maç oldu. Sakaryaspor'un en farklı galibiyeti 1981/82 sezonundaki 4-1'lik maç.

SİSTEM DEĞİŞTİ LİGDE KALDI

Geçen sezon turuncu-beyazlılar, 34 maçta 3 galibiyet ve 12 beraberlik alarak topladığı 21 puanla sezonu 17. sırada tamamladı, istediği başarıyı yakalayamadı.

Ligin bitimine 3 hafta kala küme düşmesi kesinleşen Akdeniz ekibinde, 13 yıl sonra TFF 2. Lig'de mücadele edecek olmanın üzüntüsü duyulurken, 2019-2020 sezonu için küme düşmenin kaldırıldığının açıklanmasıyla 1.Lig'de kaldı.

ESKİ TAKIMINA KARŞI OYNAYACAKLAR
Sakaryaspor'da sezon başı kadroya dahil olan Özkan Taştemur eski takımına karşı mücadele edecek. 2018/19 ve 2019/20 sezonlarında Akdeniz temsilcisinde forma giyen Özkan toplamda 53 resmi maça çıktı.

Özkan Taştemur dışında Sakaryaspor'da Alpay Koçaklı, Mehmet Boztepe ve Abdülaziz Solmaz'da Adanaspor'da geçtiğimiz sezonlarda forma giydi.

TANIDIK BİR İSİM
Akdeniz ekibinde ise Sakaryaspor'u yakından tanıyan bir isim Umut Sözen var. 2018/19 ve 2019/20 sezonlarında Fethiyespor'dan yeşil-siyahlılara transfer olan Umut Sözen Sakaryaspor formasıyla istenilen performansın uzağında bir oyun sahaya koymuştu. 2019/20 sezonunun devre arasında Sakaryaspor'dan ayrılan Umut, 1 buçuk sezondur Adanaspor forması giyiyor.

Umut Sözen dışında Adanaspor'da forma giyen Ergin Keleş'inde Sakaryaspor tecrübesi bulunuyor. Sakaryaspor formasını 2006/07 sezonlarında giyen tecrübeli golcü 19 maçta 2 gol başarısı gösterdi.

MAÇLAR KASIM'IN SON HAFTASI 
Türkiye'nın Kupası'nda 86 takımın yarıştığı 3. turda 43 ekip adını 4. tura yazdırmıştı. Tek maçlı eliminasyon sistemiyle oynanacak bu turda 43 takıma ek olarak Süper Lig'den Fenerbahçe, Rizespor, Antalyaspor, Gaziantep, G.Birliği, Göztepe, Konya, Kasımpaşa ve Denizli yer alıyor. Sarı-lacivertlilerin 4. Tur'daki rakibi Sivas Belediyespor oldu. Maçlar, 24, 25 ve 26 Kasım'da seri başı takımların sahasında oynanacak.