Sakarya Atatürk Stadyumunda gerçekleşen Sakaryaspor Olağanüstü Kongresi'nde başkan adayı olarak kürsüye gelen Uğur Akkuş, kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Sakaryaspor Başkan adayı Uğur Akkuş, “Buradan öncelikle sayın Valime, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem Yüce'ye, burada bulunan tüm hazuruna, sayın başkan adaylarına ve Sakaryaspor'un gerçek sahibi taraftarlara teşekkürlerimi sunuyorum. Beni evinize kabul ettiniz. Bana gönlünüzü açtınız. Geçen kongrede de buraya geldiğimde de gerek belediye başkanı olsun, gerek vali olsun, gerek başkan adayları olsun hepsi kalbini, gönlünü açtı” dedi.

Akkuş, “Ben sözümü fazla uzatmayacağım. Sakaryaspor'un gerçek sahibi olan Sakaryasporluların ben kalplerindeki sevgiyi hissettim. O sevgi beni buraya getirdi. Ben o sevgiden dolayı buradayım. Tabi ki büyük bir futbol kulübünü yönetmek çok meşakkatli. Daha önceki başkanıma ve başkan adayları ve Sakaryaspor'da yıllarca emek vermiş, yönetimde bulunmuş birçok Sakaryalı var. Başarısızlık sonuçta atlatılabilir bir şeydir. Burada daha önceki başkanlar da bir şeyler yapmaya çalıştı. Onlar da bu takımı Süper Lig'e taşımak istedi. Ama şartlar, belki durumlarına el vermedi. Biz burada bazı yanlışları gördük” diye konuştu.

Akkuş, “Benim şurada size söylemek istediğim 2 konu var. Ben bugün burada seçildiğim takdirde ilk yapacağım şey Sakaryaspor'u Sakaryalılara teslim etmek olacak. Her Sakaryalı Sakaryaspor'a delege olabilecek ve takımda söz sahibi olabilecek. İkinci yapacağım icraat da Sakaryaspor'u şeffaflaştırmak olacak. Şeffaf Sakaryaspor diyeceğiz ve ilk yönetimi devir alır almaz yapacağımız ikinci icraat budur. Bunu da nasıl yaparız; Bir uluslararası denetim kuruluyla takımın daha önceki mali yapısını ortaya koyup kamuoyuyla paylaşmak ve bizden sonra da bizimle beraber yönetimin yapmış olduğu tüm mali olsun idari olsun yapılarını vatandaşlar, halkla, Sakaryasporlularla paylaşmak olacak” dedi.

Akkuş, “Benim bir hayalim var ve sizin de bir hayaliniz var. Az sonra oraya bir sandık gelecek. Bu sandık hayallerimizi gerçekleştirmek için kurulacak. Sandık demek, vicdan demektir. Ben vicdanlarınız inanıyorum. O vicdanların sesini duyup, dinleyip oyunuzu bana vereceğinize inanıyorum ve ben Sakaryaspor başkanlığına talibim. İnşallah başkan olur ve kazanırsam hep beraber el ele omuz omuza bu takımı Süper Lig'e, Süper Lig'den Avrupa liglerine taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.