Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde 2013 ve 2017 yıllarında Türkiye Baş Pehlivanı olan Survivor yarışmasındaki İsmail Balaban’a karşı takım oyuncusu Uğurtan Dora’nın "Soytarı" ve "Zenne gibi oynarsın ancak" şeklindeki hakaretleri Güreş camiasını ayağa kaldırdı, olaya bir tepki de Sakarya Güreş İl temsilcisi Bahattin Aydın’dan geldi.

Türkiye güreş federasyonu Sakarya güreş il temsilcisi Bahattin Aydın Yağlı Güreşin ATA sporu olduğuna dikkati çekerek “ Dora adlı yarışmacı bir takım spor dalları ile uğraşmış ancak belli bir başarısı yok, o nedenle baş pehlivanımızı çekemediği anlaşılıyor, baş Pehlivan İsmail Balaban’a söylediği sözlerini kendisine iade ediyorum” dedi.

Bahattin Aydın kendisinin de yağlı güreş er meydanlarında kıspet giydiğini belirterek; “ Bu iş o kadar ucuz değil, Dora adlı kişi kendini sorgulamalı ve Türk güreş camiası ile Türk sporundan özür dilemelidir. İsmail Balaban bu yarışmaya kendi isteği ile gitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti başpehlivanı güreşçimize bu tür hakaretler yapılmasını uygun görmüyorum. Yaklaşık 670 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar yağlı güreşleri bizim kültürümüzün bir parçasıdır ve ata sporumuzdur. Yağlı güreşler, içinde sevgi, saygı ve hoşgörüyü barındırır. Bu değerler bir güreşçi için her zaman kazanmaktan daha önemlidir. Bu felsefe daha küçük yaşta pehlivanlara verilir. İsmail Balaban'da bu kültürle yetişmiş, ahlaklı bir başpehlivanımızdır. O hakareti yapan kişiyi kınıyor, İsmail Balaban'ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.