Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, TV264'te yayınlanan 'Gazeteciler Soruyor' programına konuk oldu. Başkan Ekşi, canlı yayında Sakaryaspor'un tüm borçlarına karşılık yüzde 49 hissesini satın alarak başkanlığa aday olan Uğur Akkuş'un kongre öncesinde ve sonrasında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

"BÖYLE BİR DÜNYA YOK"
Başkan Ekşi, "Sayın Akkuş açıklamalarında Sakaryaspor'un bu kadar borcu var diyor. Nereden biliyorsun bu kadar borcu olduğunu? Sakaryaspor kayyuma kalıyordu, biz Sakaryaspor'u almaya geldik. Böyle bir dünya yok. Sakaryaspor hiçbir zaman kayyuma kalmadı, kalmaz da. Bu şehrin insanları Sakaryaspor'u ne kayyuma bırakır, ne de sahip çıkmamazlık yapar." diye konuştu.

"YÜZDE 50'SİNİ ALACAK ADAM EN AZ 150 MİLYON GETİRMESİ LAZIM"
Sakaryaspor'un yüzde 50'sini alacak kişinin en az 150 milyon getirmesi gerektiğini söyleyen Başkan Ekşi, "Sakaryaspor marka değeri 20 milyon mu, 30 milyon mu? Sakaryaspor’da her sene 20-30 milyon lira para harcanıyor. Sakaryaspor’un yüzde 50’sini alacak adam en az 150 milyon getirmesi lazım. Sakaryaspor’un bir kere ismi var, camiası var, arkasında büyük bir güç var. Bugün Sakaryaspor’un bu ligde olmasına üzülen bir sürü lig var. İnşallah biz de bu sene çıkacağız, başka derdimiz yok." şeklinde konuştu.

"AÇIKLAMALARI GÜVEN VERMİYOR"
İş adamı Uğur Akkuş'un açıklamalarının güven vermediğini ifade eden Başkan Ekşi, "Kongrede biz takımın başkanlığına adayız dedi. Ve ondan sonra zaten bu oy sayısı arttı. Yüzde 49’unu 51’ini kendi şirketinden açıklıyorsun, sonra da çıkıyorsun kürsüye 'Ben geldim 10 milyonum burada 5 milyonumu da getireceğim. Ben Sakaryaspor’un başkanlığını istiyorum.' diyorsun. Güvenemem ki ben sana neyine güveneyim?” diye konuştu..