Sakarya'da basketbolun sevilmesi ve ilerlemesi noktasında uzun yıllar mücadele veren, uzun yıllar Basketbol İl Temsilciliği görevinde bulunan, Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Hakemlerinden Nusret Eryılmaz, "Usta kalemlerin buluştuğu bir site açıldığını ve sitenin adının halk54.com olduğunu öğrendim. İnternetten haber sitesine baktığımda usta kalemler Murat Uygun, Hüseyin Cumalı, Nurettin Eryılmaz başta olmak üzere basının emekçilerinin bu sitede buluştuğunu gördüm. İlk fırsatta yazı ailenizi ziyarete geldim. Her gün keyif, heyecanla sitenizi izliyorum" dedi.

NE GÜNLERDİ AMA

Türkiye'de basketbolu sevdiren 1970'lerin ünlü televizyon dizisi 'Beyaz Gölge'deki ünlü oyuncu Ken Howard gibi 1970, 1980, 1990'lı yıllarda Sakarya'ya basketbolu sevdiren isimlerden Nusret Eryılmaz'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Genel Yönetmen Hüseyin Cumalı, " Bizim çocukluğumuzda televizyonda 'Beyaz Gölge' isimli bir dizi vardı. Bu dizide ünlü oyuncu Ken Howard Türkiye'ye basketbolu sevdirdi. O günlerde bu diziyi seyir eden bütün çocuklar sokaklarda basketbol oynardı. İşte o dizideki basketbol koçu gibi siz ve arkadaşlarınız Sakarya'ya basketbolu sevdirdiniz. Ziyaretiniz yazı ailesini son derece memnun etti" dedi.

EFSANE DİZİ: SBEYAZ GÖLGE

Bir tek Türkiye'ye değil belki de dünyaya basketbolu sevdiren televizyon dizisi 'Beyaz Gölge' 1970'li yıllarda milyonları ekrana kilitliyordu. O günlerde özel televizyonların da olmaması nedeniyle Beyaz Gölge'nin oynadığı günlerde retiyg rekorları kırılıyordu. Beyaz Gölge'de “Koç Reeves” karakterini canlandıran Ken Howard dürüstlüğü, cana yakınlığı ve gençleri basketbola teşvik etmesiyle ünlendi.

2016 YILINDA ÖLDÜ

“Beyaz Gölge”de Howard, sakatlık nedeniyle NBA kariyerini genç yaşta bırakmak zorunda kalan eski bir basketbolcuyu canlandırmıştı. 54 bölüm çekilen dizi, 1980'li yıllarda Türkiye'de yayınlanmıştı. Ünlü oyuncu Ken Howard, ABD’nin Los Angeles kentindeki evinde Mart 2016 yılında 71 yaşında iken yaşamını yitirdi.