Hendek’in yetiştirdiği önemli sporculardan biri olan nam-ı diğer kündeci, Başpehlivan Mahmut Kavakçı için jübile güreşleri tertip edilecek. Çok sayıda ünlü pehlivanın katılımıyla Selman Dede Mesire Alanında 28 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak organizasyona tüm Hendek halkı davet edildi. Hendek ve Sakarya’yı Ulusal ve Uluslararası arenada başarıyla temsil eden Mahmut Kavakçı, 35 yıldır gururla ve heyecanla çıktığı er meydanında veda edecek.

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, “Hendek’imizi ve şehrimizi güreş alanında gururla temsil eden ilçemizin önemli değeri Sayın Mahmut Kavakçı Türkiye Güreş Federasyonunun belirlediği kurallar gereği 45 yaş sınırı nedeniyle, ata sporumuz yağlı güreşlere son noktayı koyacak. Belediyemizin destekleriyle Selman Dede Er Meydanında yapılacak olan jübile güreşiyle Mahmut Kavakçı’ya en anlamlı ödül verilmiş olacaktır. Bu etkinlikte birçok güreşçide er meydanında güreşecek. Tüm halkımızı pandemi kurallarına uygun olarak 28 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak olan bu jübile etkinliğini izlemeye, tanıklık etmeye davet ediyoruz” denildi.

MAHMUT KAVAKÇI KİMDİR?
1976 Hendek doğumlu olan Mahmut Kavakçı, ata sporumuz olan yağlı güreşlere çok küçük yaşta başlamıştır. Güreş tutkusu ve başarısını rahmetli babası Muharrem Kavakçı’dan devralan Mahmut Kavakçı, Tarihi Edirne Kırkpınar Güreşlerinde her boyda şampiyonluk kazandı. 2001 yılında başaltı boyunda şampiyon olup Başpehlivanlık unvanını alan Kavakçı 20 yıldır bu kategoride birçok müsabakada yer alarak, sayısız başarılara imza attı.