Serik Belediyespor karşısında net bir skorla galip gelen Sakaryaspor'da üç puandan daha çok sevindiren bir başka bir durum ise oynanan güzel futbol oldu. Bu sezonun en iyi galibiyetlerinden birini alan yeşil-siyahlılarda futbolcular ise sahada tam anlamıyla savaştı. Bir çok taraftar ise Bayburtspor ve Serik Belediyespor maçları arasındaki 4 günde takımda neyin değiştiğini merak etti.

İddialara göre Bayburt karşısında son 10 dakikada yenilen iki golle sahadan 2-1 mağlup ayrılan Sakaryasporlu futbolcularda maç sonu moraller oldukça bozuktu. 

Bütün futbolcular soyunma odasında üzgün bir şekilde beklerken, bu sezon sakin tavırlarıyla dikkat çeken Muhammet Reis, öfkeli bir şekilde arkadaşlarına seslendi. Reis, Sakaryaspor'un hak ettiği yerin burası olmadığı ve birlik beraberliğin artık sağlanması gerektiğini söyledi. 

Muhammet Reis maç sonu soyunma odasında futbolculara "Arkadaşlar problem nedir? Takımda oynayanda mutsuz, oynamayanda. Sahadan çıkanda, sahaya girende.. Herkes kendine gelsin burası Sakaryaspor, olduğumuz yeri hak etmiyoruz" şeklinde sitem etti. Reis'in konuşma yaptığı o takım, 4 gün sonra Serik'te mükemmel bir futbol ve skorla rakibini sahadan sildi.