Kupaları takdim eden Başkan Ekrem Yüce, “Dünya sporcuları gördü ki burası izzetin, kardeşliğin, sevginin şehri. 10 gün boyunca tribünleri hiç boş bırakmayan Sakaryalılara teşekkür ediyor, şampiyonlarımızı tebrik ediyorum. Sakarya bisikletle bambaşka bir şehir olacak” dedi. Dünya yarışlarının son turunda binlerce Sakaryalı vadiyi doldurdu, final akşamında büyük bir coşku yaşandı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 10 gündür ara vermeden devam ettirdiği bisiklet organizasyonlarını BMX Supercross Dünya Kupası ile noktaladı. Avrupa’nın en donanımlı bisiklet tesisinde BMX’in son etap yarışları tamamlandı ve dünya şampiyonları bu parkurda belli oldu. Bu süre zarfında ayrıca ‘dağ bisikleti’ alanındaki MTB’nin Türkiye Şampiyonası ve dünya yarışları vadideki 4 buçuk kilometrelik parkurda yapıldı. Yarışlar boyunca ayrıca EXPO Sakarya 2021, gösteriler ve oyunlar aralıksız devam etti.  Müsabakalarda BMX’te 30 ülkeden 250’ye yakın sporcu, MTB’de ise 40’a yakın ülkeden 300’den fazla sporcu ter döktü.

Sakaryalılar vadiye akın etti

Dünya yarışlarının son etabının yapıldığı final akşamında Sakaryalı binlerce vatandaş tribünleri doldurdu. Organizasyonu büyük bir coşkuyla yaşayan sporseverler, tören sonuna kadar alanda bekledi.  Yarışları Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, UCI Yetkilisi Ferhad Aliyev, Bisiklet Federasyonu As Başkanları Muhammet Berat Alphan ile Bayram Akgül tribünlerden izledi.

Şampiyonlar kupalarını aldı

BMX genel klasmanda “elit erkekler”de İsviçre’den Simon M. Marquart birinci, Kolombiya’dan Carlos Ramirez Yepes ikinci, Fransa’dan Joris Daudet üçüncü oldu. “Elit kadınlar”da Kolombiya’dan Mariana Pajon birinci, Hollanda’dan Laura Smulders ikinci, Amerika’dan Felicia Stancil üçüncülüğü elde etti. “23 yaş altı erkekler”de Japonya’dan Asuma Nakai birinci, Belkçika’dan Wannes Magdelijns ikinci, Ekvador’dan Cristian Castro Cevallos üçüncü oldu. “23 yaş altı kadınlar”da ise İsviçre’den Thalya Burford birinci, Fransa’dan Lea Brindjonc ikinci, Japonya’dan Jui Yabuta üçüncülüğü elde etti. BMX’in dünya şampiyonları podyumda kupalarını aldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından çekilişle 10 vatandaşa bisiklet hediye edildi. Organizasyonların final gecesi  19.00’da başlayan Emre Kaya konseriyle son bulacak.

“Dünyanın her yerinden sporcular kardeşliğin şehrini tanıdı”

30 ülkeden bir çok sporcunun dünyanın incisi Sakarya’da zorlu bir yarış çıkardığını belirten Başkan Ekrem Yüce, “BMX mücadelesi dünyanın en şirin kenti Sakaryamızda gerçekleşti. Zorlu bir mücadele vardı. 250 sporcu kıyasıya yarıştı. Erkeklerde İsviçreli, bayanlarda Hollandalı sporcumuz kupayı aldı. Hepsi yoğun bir mücadele verdi. Her kategoride yarıştılar, başarıyla tamamlanmış oldu. Dünyanın en güzel şehirlerinden ülkemizin incisi, Avrupa’nın en büyük parkuruna sahip olan, dünyada da en büyüklerle başa baş giden Sakarya’da yarışların kazasız şekilde tamamlanasından dolayı çok mutluyuz. Tribünler devamlı dolu. Sporcular çetin bir yarış çıkardı. Kazananları tebrik ediyorum. Buradan 30 ülkeye sporcularımız vasıtasıyla selamlarımızı arz ediyorum. Ülkelerine selamlarımızı göndersinler.” dedi.

“Sakarya’da 40 nokta, 40 rota projesini başlatıyoruz”

Başkan Yüce bu kez şehirde 40 farklı noktada bisiklet noktası oluşturmak için proje başlattıklarını müjdeleyerek, “Buraya gelen her sporcumuz gördü ki Sakarya izzetin, kardeşliğin, dostluğun ve sevginin şehridir. Kardeşçe, dostça, sevgi içinde burada kaldılar. Güzel dilekleriyle ülkelerine dönüyorlar. Şimdi bir proje başlatıyoruz şehrimizde. ‘40 nokta 40 rota’  isimli bu projeyle kentin 40 farklı noktasında bisiklet alanı inşa edeceğiz. Her bir noktada bisiklet kıraathanesi, bisiklet onarım merkezi ve mola alanları yer alacak. Bu alanda eğitim almak isteyenler için bisiklet eğitim merkezimizi faaliyete geçirdik. Biz inanıyoruz ki Sakarya bisiklette bambaşka bir şehir olacak. Şunu söylüyoruz, Sakarya sizin eviniz dünyayı misafir ederiz. Bizi yalnız bırakmayan, alanları 10 gün boyunca dolduran her bir vatandaşımıza teşekkürler” diye konuştu.