Adapazarı Mithatpaşa Ortaokulu, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde okul futbol takımındaki öğrenciler, Beden Eğitimi Öğretmeni Tarık Aslan’ın antrenörlüğünü yaptığı Ampute futbol takımından sporcularla futbol oynadılar. 

Çok heyecanlı geçen karşılaşma okulun ınstagram hesabından canlı olarak yayınlandı. Kazanan dostluk oldu ve öğrenciler, engelli futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yine engelliler gününe özel farkındalık oluşturmak için yapılan video klip okulun sosyal medya hesaplarından yayınlandı ve büyük ilgi gördü. “Herhangi bir aralıkta değil, her zaman yanınızdayız” sloganıyla oluşturulan klip, Beden Eğitimi Öğretmeni Tarık Aslan ve Müdür Yardımcısı Şafak Çam tarafından senaryolaştırıldı ve yine okul Sosyal Bilgiler Öğretmeni Rıfat Naci Çelik kamera ile ekranlara taşıdı.

Okulda kullanılmak üzere edinilen tekerlekli sandalye, altına yaptırılan platform ile yerleştirilerek hizmete açıldı. Hayatın engelsizleştirilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Mithatpaşa Ortaokulu müdürü Hüseyin Mutlu, okul olarak yapılan çalışmalardan duyduğu mutluluğu ifade etti.