Sakaryaspor yönetiminin aldığı olağanüstü kongre kararı sonrası gözler Bülent Uygun ve Uğur Akkuş cephesine çevrildi. Sakaryalı Teknik adam Bülent Uygun, Kanalı TV264'de "Gazeteciler Soruyor" programında kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kongre sürecinde Sakaryaspor seyircisinin belirleyici olacağını kaydeden Uygun, şunları söyledi; "

Doğru güçlü yönetim anlayışı ile birleşme zamanı. Cumhur Genç, Setfettin Selimoğlu ve Uğur Akkuş gibi isimler var. Hep birlikte konsersiyom oluşturulabilir. Kulübün ne kadar borcu var? Bunların hepsi masaya yatırılmalı.  Bundan sonra Sakaryaspor taraftarı nasıl bir hareket ve söylem içerisinde olursa o gerçekleşmelidir. Gerçek sahip onlardır. Benim gördüğüm kadarıyla görmek lazım. O zamanki süreçte Uğur Akkuş’u ben ikna ederek bu sürecin içine girmesini sağladım. Şimdi de Sakaryaspor için yapılması gereken ne varsa hazırız. Pazartesi günü Uğur Akkuş ile bir görüşme yapacağız. Uğur Akkuş kongre kararı alındığını biliyor. Uğur Akkuş'un birileri aday çıkarsa aday çıkacağını düşünmüyorum. Birileri varken tekrar aday olacağını düşünmüyorum. Uğur Akkuş kararını kendisi verecek."

Sakaryaspor'un büyüklüğüne yakışır bir oyun oynanmadığını kaydeden Uygun; "Sakaryaspor forması çok değerli. Futbolcular formanın hakkını vermeliler. Takım mühendisliği kötü yapıldığı için bu sonuçlar yaşanıyor. Başarısızlık kaçınılmaz oluyor. Biz takımları değiştirip değiştirip yeni takımlar kurmaya çalışıyoruz. Kötü kadro değil. Transfer eksiklikleri var. Eksiklikleri giderecek transferler yapılmaı. 3-5 takviye mutlaka yapılmalı" dedi.